Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων. Δείτε τα video




Δείτε τα video






























Ασβεστοχώρι 

Το Ασβεστοχώρι (Τοπική Κοινότητα Ασβεστοχωρίου - Δημοτική Ενότητα Μπιζανίου), ανήκει στον δήμο Ιωαννιτών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα "Καλλικράτης".

Η επίσημη ονομασία είναι "το Ασβεστοχώριον". Έδρα του δήμου είναι τα Ιωάννινα και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Ηπείρου.






















Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο "Καποδίστριας", μέχρι το 2010, το Ασβεστοχώρι ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Ασβεστοχωρίου, του πρώην Δήμου Μπιζανίου του Νομού Ιωαννιτών.
Το Ασβεστοχώρι έχει υψόμετρο 658 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας,


 σε γεωγραφικό πλάτος 39,6234503716 και γεωγραφικό μήκος 20,7760656625. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στο Ασβεστοχώρι θα βρείτε εδώ.

O πρώην Δήμος Μπιζανίου

Ο Δήμος Μπιζανίου ήταν δήμος του νομού Ιωαννίνων που συστάθηκε με το πρόγραμμα Καποδίστριας από τη συνένωση παλαιότερων κοινοτήτων της περιοχής, που αποτέλεσαν στη συνέχεια τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου. Λειτούργησε την περίοδο 1999 -2010 οπότε και καταργήθηκε με την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης και εντάχθηκε στον νέο δήμο Ιωαννιτών. Βρισκόταν νότια της πρωτεύουσας του νομού, των Ιωαννίνων.
















 Ο δήμος Μπιζανίου αποτελούνταν από εννιά δημοτικά διαμερίσματα. Καταλάμβανε έκταση 88,6 Km2 και είχε συνολικό πληθυσμό 4.241 κατοίκους. Έδρα του δήμου ήταν το χωριό Πεδινή.
Ο δήμος περιλάμβανε τα παρακάτω δημοτικά διαμερίσματα και οικισμούς:

Δ.δ. Ασβεστοχωρίου -- το Ασβεστοχώρι [ 312 ]
Δ.δ. Κοσμηράς -- η Κοσμηρά [ 497 ]
Δ.δ. Μανολιάσης -- η [[Μανολιάσα Ιωαννίνων|Μανωλιάσσα]] [ 307 ]

Δεν υπάρχουν σχόλια: