Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Επιστολή του Δήμου Ζηρού προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο Παναγιώτη


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθμ. Πρωτ. 1992
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Πλατεία Γεννηματά
Ταχ. Κώδικας:48 200 Φιλιππιάδα
Τηλ: 26833 – 60600                                                                                  Φιλιππιάδα 24/2/2016
Fax: 26830 – 24667

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο Παναγιώτη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
α. Αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα Γιάννη.
β. Βουλευτές του Ν. Πρέβεζας
γ. Μ.Μ.Ε.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Επειδή τις τελευταίες ημέρες εντείνεται η φημολογία και τα δημοσιεύματα του Τύπου στην Ήπειρο, που αναφέρουν ότι μετά το κλείσιμο των συνόρων προς τη FYROM αναζητούνται λύσεις εκ του προχείρου για τη φιλοξενία προσφύγων προβάλλοντας ως πιθανότερη λύση τον χώρο του πρώην στρατοπέδου  Πετροπουλάκη στη Φιλιππιάδα, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
  1. Καθώς δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση μέχρι σήμερα, για τις προθέσεις της Πολιτείας και του Υπουργείου, ως προς το εάν ο χώρος του πρώην στρατοπέδου Πετροπουλάκη ή κάποιος άλλος χώρος εντός των ορίων του Δήμου Ζηρού, έχει προταθεί ή επιλεγεί για τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας ή φύλαξης προσφύγων, ζητάμε να έχουμε άμεσα σχετική ενημέρωση.
  2. Επίσης ζητάμε σε περίπτωση που προταθεί ο εν λόγω χώρος για τη δημιουργία και λειτουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων, ο Δήμος Ζηρού να είναι «παρών» στη λήψη και διαμόρφωση των τελικών αποφάσεων.
Εφόσον κριθεί απαραίτητο να λειτουργήσει χώρος φιλοξενίας προσφύγων στην Ήπειρο προτείνουμε να προηγηθεί ευρεία σύσκεψη των Δημάρχων και της Περιφέρειας, ώστε να αναζητηθεί η καλύτερη δυνατή λύση και τοποθεσία. Ο Δήμος μας, εκτός από την βασική προτεραιότητα που έχει, να πασχίζει καθημερινά για τη στήριξη και την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών του, διαθέτει επίγνωση του τεράστιου προσφυγικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Έχοντας την πίστη ότι εκφράζει τις κοινωνικές ευαισθησίες των συμπολιτών μας, δεν έχει αντίρρηση να συμβάλει μερικώς στη λύση του, φτάνει βέβαια να μην υποβαθμιστεί η ποιότητα ζωής και η ασφάλεια των κατοίκων.
Επιπροσθέτως υπογραμμίζουμε ότι για τους χώρους του συγκεκριμένου στρατοπέδου, υπάρχει πλάνο αξιοποίησης από την δημοτική αρχή προς όφελος ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.
Αναμένουμε την επίσημη απάντησή σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Ζηρού

Νικόλαος Καλαντζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: