Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΖΕΛΕ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙ


Υλικα για 6 ατομα

6 φυλλα ζελατινας
400 γρμ κρεμα γαλακτος ( φυτικη )
5 γρμ μαστιχα χιου(πουδρα)
400 mel χυμο κερασι
100 γρμ ζαχαρη

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1)Βαζετε φυλλα ζελατινας σε κρυο νερο , ώστε να μαλακωσουν για 10 λεπτά.
2)Στον καδο του μιξερ ριχνετε την κρεμα γαλακτος και την ζαχαρη και την μιση ζελατινα και την μαστιχα που την κανουμε πουδρα , κτυπατε τα υλικα με το σιρμα του μιξερ για 3 λεπτά, και τοποθετειτε στον πυθεμενα ενός ποτηριου και αφήστε να κρυωσουν για 20 λεπτά στο ψυγειο.

3) Βαζετε σε κατσαρολακι τον χυμο από το κερασι αφήστε να βραση για λιγο και ριξτε την υπολοιπη ζελατινα , βγαζετε από την φωτιά αφήστε να κρυωσουν τα υλικα για αλλα 20 λεπτά ,και στην συνεχεια γεμιζετε τα παγωμενα ποτηρια με την κρεμα μαστιχας και τοποθετειστε παλι στο ψυγειο για αλλα 15 λεπτά, γαρνιρερε με φυλλα δυοσμου και φρουτα της αρεσκεια σας.











Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος









romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: