Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Ανασκόπηση 2015: Τα γεγονότα που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Ανασκόπηση 2015: Τα γεγονότα που συγκλόνισαν την Ελλάδα (pics+videos)





 Σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα το 2015:

1 copy copy

Χωρίς αμφιβολία το 2015 ήταν χρονιά - ρεκόρ για πρόσφυγες, εκτοπισμένους και μετανάστες. Ο αριθμός των ατόμων που πέρασαν από την χώρα μας με σκοπό να συνεχίσουν το ταξίδι τους  προς την Ευρώπη αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο δεν μπορεί να εξακριβωθεί επακριβώς. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ (δείτε ΕΔΩ) ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που πέρασαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπέρασαν το 1.000.000 άτομα.
Δυστυχώς όμως για πολλές ψυχές (με αρκετές από αυτές να είναι αθώες) το ταξίδι αυτό έμελλε να αποβεί μοιραίο καθώς εκατοντάδες ναυάγια σημειώθηκαν στο Αιγαίο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του μικρού Αϊλάν Κούρντι που ο θάνατος του συγκλόνισε ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο. (Δείτε ΕΔΩ)
Διαβάστε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ και ΕΔΩ.

xhros
Σχεδόν ένα χρόνο μετά την απόδρασή του, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνέλαβε έναν σχεδόν αγνώριστο (με μακριά, ξανθά μαλλιά και μούσια) Χριστόδουλο Ξηρό, στην Ανάβυσσο όπου διέμενε. Στο σπίτι του εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός και εκρηκτικά. Με αυτά, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σκόπευε να ανατινάξει τον τοίχο των φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να αποδράσουν βαρυποινίτες και καταδικασμένοι για τρομοκρατία, στο σχέδιο που έφερε την κωδική ονομασία «Γοργοπόταμος».
Διαβάστε περισσότερα για το θέμα εδώ.

7 Φεβρουαρίου

giakoumakis1 
Αρχές Φεβρουαρίου  γίνεται γνωστό ότι αγνοείται ένας 20χρονος φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ο οποίος κατάγεται από την Κρήτη. Μέρα με τη μέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα, το όνομα του Βαγγέλη Γιακουμάκη γίνεται γνωστό από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα, η οποία αγωνιά και αυτή για τον χαμένο φοιτητή. Καθώς οι έρευνες συνεχίζονται, έρχονται στην επιφάνεια ιστορίες για πολλαπλά περιστατικά bullying σε βάρος του φοιτητή και το ενδεχόμενο ο 20χρονος να έχει δολοφονηθεί, προστίθεται στο σενάριο της αυτοκτονίας που εξετάζουν οι αστυνομικοί.
Στις 15 Μαρτίου, το άψυχο κορμί του άτυχου φοιτητή, εντοπίζεται σε περιοχή κοντά στην σχολή που φοιτούσε.
giakoumakis2

Δείτε το video


Μέχρι σήμερα, η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, παραμένει ανοιχτή, με τον δικηγόρο της οικογένειάς του να «βλέπει» ακόμα και ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία.
Διαβάστε περισσότερα για το θέμα εδώ.

21 Φεβρουαρίου

epithesi

Άγνωστοι δράστες έστησαν καρτέρι και γάζωσαν με περισσότερες από 40 σφαίρες, τον 47χρονο αρχιφύλακα των φυλακών υψίστης ασφαλείας Δομοκού, Σεραφείμ Γκαλιμάνη, έξω από το σπίτι του στο χωριό Κουβέλα στη Στυλίδα, χρησιμοποιώντας ένα καλάσνικοφ κι ένα πιστόλι. Η αστυνομία κρατά όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, δεδομένου ότι στις φυλακές Δομοκού κρατούνται πολλά μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, ανάμεσα σε άλλους βαρυποινίτες.
Διαβάστε περισσότερα για το θέμα εδώ.

20 Απριλίου

roupakias
Ήταν 20 Απριλίου όταν και ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η δίκη θα ξεκινήσει με παρόντες τους 44 από τους συνολικά 69 κατηγορούμενους. Η δίκη της Χρυσής Αυγής διεξάγεται στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Από τις βασικές υποθέσεις που θα απασχολήσουν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι η δολοφονία του 34χρονου μουσικού και εργάτη στη Ζώνη του Περάματος, Παύλου Φύσσα.(Δείτε εδώ αναλυτικά τις υποθέσεις που θα εξεταστούν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καθώς και τους κατηγορούμενους σε αυτές).
Η δίκη συνεχίζεται έως και σήμερα.
Διαβάστε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ.


21 Απριλίου

anni
Ένα τετράχρονο κοριτσάκι από τη Βουλγαρία, η μικρή Άννυ Μπορίσοβα εξαφανίζεται στις 21 Απριλίου από το κέντρο της Αθήνας. Οι γονείς της πέφτουν εξ' αρχής σε αντιφάσεις, προβληματίζοντας την Αστυνομία. Τελικά, στις αρχές Μαΐου οι αστυνομικές Αρχές συλλαμβάνουν τον πατέρα της Άννυ και η ομολογία του, προκαλεί ρίγη ανατριχίλας. Ο 27χρονος παιδοκτόνος χωρίς ίχνος μεταμέλειας περιγράφει πώς σκότωσε και τεμάχισε την κόρη του αλλά και τους φρικτούς τρόπους με τους οποίους εξαφάνισε τα ίχνη της.
Διαβάστε όλο το χρονικό εδώ.

8 Μαΐου
aspropirgos
Νωρίς το πρωί της Παρασκευής 8 Μαΐου, μια έκρηξη συνταράσσει τα διυλιστήρια του Ασπροπύργου όπου και ξεσπά φωτιά. Έξι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ τραυματίζονται, οι πέντε εκ των οποίων σοβαρά και νοσηλεύονται με εγκαύματα και εισπνευστικά εγκαύματα. Μέσα στις επόμενες ημέρες, τέσσερις από αυτούς υποκύπτουν στα τραύματά τους, προκαλώντας οργή στους συναδέλφους τους για τις συνθήκες εργασίας τους. Τον Σεπτέμβριο, ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, ανακοίνωσε ότι πέντε εργαζόμενοι σε αυτόν, τίθενται σε διαθεσιμότητα για το δυστύχημα.
Η στιγμή της έκρηξης:


Ιούνιος
kleistes trapezes capital
Από την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση ανακοινώνει πως οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές και πως από εδώ και στο εξής θα υπάρχει περιορισμός αναλήψεων μέσω ΑΤΜ, επικρατεί πανικός. Οι επόμενες ημέρες βρίσκει εκατοντάδες πολίτες έξω από τα τραπεζικά υποκαταστήματα για να προχωρήσουν σε αναλήψεις. Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου μέσα σε λίγα λεπτά αποτυπώνουν τον τρόμο των εκατομμυρίων καταθετών!
Διαβάστε περισσότερα για το θέμα εδώ.

11 Ιουνίου
ERT
Δύο χρόνια μετά το μαύρο στην ΕΡΤ και τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, εκπέμπει και πάλι στους τηλεοπτικούς δέκτες από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 11 Ιουνίου (Δείτε εδώ τα πρώτα λεπτά της επαναλειτουργίας της). Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την αλλαγή του λογότυπου από Ν σε ΕΡΤ1 και ταυτόχρονα προβλήθηκε βίντεο με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου (μια παράδοση που καταργήθηκε επί ΔΤ και ΝΕΡΙΤ).
Διαβάστε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ.

5 Ιουλίου
ioulios dimopsifisma5
Ήταν 5 Ιουλίου 2015 όταν πάνω από το 61% του ελληνικού λαού φώναξε ένα βροντερό «όχι» στα μέτρα λιτότητας τα οποία ήθελαν να επιβάλλουν οι δανειστές. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έδειξε ότι ο λαός αντιστάθηκε στη λαίλαπα που θα ερχόταν. Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος πλήθος κόσμου άρχισε να συγκεντρώνεται στην πλατεία Συντάγματος, η οποία «βούλιαξε» από ανθρώπους κάθε ηλικίας.
Εορταστικό ήταν και το κλίμα στην πλατεία Κλαυθμώνος μετά την μεγάλη νίκη του «Όχι». Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες εκατοντάδες άτομα συνέρρεαν στην κεντρικότερη πλατεία της Αθήνας για να γιορτάσουν τη νέα σελίδα στην ιστορία της χώρας.
Σημαίες, συνθήματα και πλατιά χαμόγελα συνέθεταν το σκηνικό «νίκης». Οι εικόνες από τους πανηγυρισμούς μέσα σε λίγα λεπτά έκαναν το γύρο του κόσμου.
Ωστόσο, κανείς από τους πολίτες δεν μπορούσε να φανταστεί, ότι οι λίγες ημέρες αργότερα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα μετέτρεπε το περήφανο «όχι» σε... «ναι σε όλα»!
Δείτε περισσότερα για το θέμα εδώ.

4 Σεπτεμβρίου
dafni
Μία ασύλληπτη τραγωδία έμελλε να σημειωθεί το μεσημέρι της Παρασκευής (04/09/2015) στο Δαφνί. Τρεις τρόφιμοι βρήκαν τραγικό θάνατο όταν ξέσπασε φωτιά στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο. Πίσω από την υπόθεση κρύβεται ένας τρόφιμος του Νοσοκομείου. Κατά τη διάρκεια της φωτιάς οι άνδρες της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν 14 άτομα.
Ο θάνατος των θυμάτων προήλθε, κατά πάσα πιθανότητα από ασφυξία, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, οι άτυχοι τρόφιμοι βρήκαν φριχτό θάνατο αφού την ώρα της πυρκαγιάς ήταν δεμένοι στα κρεβάτια τους!
Δείτε το video


 Διαβάστε περισσότερα για το θέμα εδώ.

24 Σεπτεμβρίου
petrakakos
Κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο Βόλο, συνελήφθη ο καταζητούμενος Γιώργος Πετρακάκος, τον οποίο θεωρεί η Αστυνομία ως έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Νίκου Μαζιώτη. Μαζί με τους Σπύρο Χριστοδούλου και Σπύρο Δραβίλα, ήταν οι δράστες της ένοπλης ληστείας στο Δίστομο τον Αύγουστο του 2014, ενώ φέρονται ως δράστες και πολλών ακόμα ληστειών. Είχε «ξεγλιστρήσει» από την Αστυνομία κατά την επιχείρηση του περασμένου Μαΐου στη Νέα Αγχίαλο, όπου είχε βρεθεί το σπίτι - καταφύγιο των ληστών, και είχαν συλληφθεί ο Γρηγόρης Τσιρώνης και ο Σπύρος Χριστοδούλου ενώ είχε αυτοκτονήσει με καλάσνικοφ ο Σπύρος Δραβίλας.
Διαβάστε περισσότερα για το θέμα εδώ.

22 Οκτωβρίου
kakokairia
Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη μανία της φύσης, όταν σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, με ισχυρές καταιγίδες σαρώνει την Αττική. Αρχικά, ένας 50χρονος βρέθηκε νεκρός στο Μενίδι και μία 70χρονη κατέληξε όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην Πετρούπολη και στη συνέχεια χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. 
Την ίδια στιγμή, οι Αρχές πραγματοποιούσαν έρευνες για μία 43χρονη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί, όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στο Καματερό, ενώ βρισκόταν στην οδό Ζερβά. Δυστυχώς, οι έρευνες είχαν μοιραίο αποτέλεσμα, καθώς η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στις 24 Οκτωβρίου, στη Φρεαττύδα, στην παραλία Παρασκευά. 
Λίγες ημέρες αργότερα, στις 29 Οκτωβρίου και ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν υποχωρήσει, οι Αρχές εντόπισαν το άψυχο σώμα ενός άνδρα, στο ρέμα Χελιδονούς στη Νέα Κηφισιά. Οι πληροφορίες τότε ανέφεραν ότι η απουσία του άτυχου άνδρα δεν είχε γίνει αισθητή, καθώς ήταν διαζευγμένος. Το αυτοκίνητό του βρέθηκε σε απόσταση περίπου 200 μέτρων, από το σημείο όπου πυροσβέστες εντόπισαν τη σορό του.
Διαβάστε περισσότερα για το θέμα εδώ.

17 Νοεμβρίου
leykada2
Ήταν Τρίτη πρωί, 17 Νοεμβρίου 2015 όταν ο Εγκέλαδος «χτύπησε» στη Λευκάδα. Ο φονικός σεισμός που είχε μέγεθος 6,1 Ρίχτερ άφησε πίσω του δύο νεκρές και εκατοντάδες υλικές ζημιές.
Ο λόγος για μία 69χρονη γυναίκα, η οποία έχασε τη ζωή της όταν ένας μεγάλος βράχος, αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε στο τοίχο του σπιτιού της. Λίγη ώρα αργότερα, άλλη μία νεκρή έρχεται να προστεθεί στον τραγικό κατάλογο. Πρόκειται για μία 82χρονη, κάτοικο του χωριού Αθάνι, η οποία πλακώθηκε από μαντρότοιχο.
Μετά τον κύριο σεισμό, μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ακολούθησαν εκατοντάδες μετασεισμοί. Το νησί για πολλές ημέρες χόρευε στο χορό των Ρίχτερ, με τους κατοίκους έντρομους να κοιμούνται έξω από τα σπίτια τους.
Οι φωτογραφίες και τα βίντεο - ντοκουμέντα, από τη διάσημη παραλία Πόρτο Κατσίκι και από τους Εγκρεμνούς, τόσο την ώρα του σεισμού, όσο και μετά, έκαναν γρήγορα το γύρο του Διαδικτύου! Χαρακτηριστικό του μεγέθους του σεισμού ήταν η είδηση ότι το χτύπημα του Εγκέλαδου μετακίνησε κατά 36 εκατοστά τη Λευκάδα!
Η στιγμή που ο Εγκέλαδος «χτυπάει» στους Εγκρεμνούς:


 Διαβάστε περισσότερα για το θέμα εδώ.

www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: