Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΦΑΣΙΑΝΟΣ ΣΑΛΜΙ με (Jack Daniels)


Υλικά για 4 άτομα

1 φασιανός περιπου 1 1/2 κιλο
1 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο
1 κουταλιά βούτυρο γάλακτος
1 φλιτζάνι του Jack Daniels (ή άλλο της προτίμηση σας)
1 ματσάκι μαϊντανό
4-5 κρεμμύδια κοκκάρι
2 φινόκιο (ψιλοκομμένο)
2 καροτα ολοκληρα
6 φετες μπέικον
4πατάτες (βρασμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια)
1 κουταλιά γλ. Θυμάρι
Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Καψαλίζετε και καθαρίζετε το φασιανό, αφαιρείτε προσεκτικά τα εντόσθια και τον πλένετε εσωτερικά και εξωτερικά.
Αλείφετε εσωτερικά με βούτυρο γάλακτος, αλατοπιπερώνετε ,τυλίγετε με το μπέικον .
Δένετε καλά το φασιανό με σπάγκο , τον βάζετε σε μια κατσαρόλα και τον τσιγαρίζετε σε φρέσκο βούτυρο μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις μεριές μαζί με τα κρεμμύδια και το φοινοκιο ,τα καρότα .
Σβήνετε με το Jack Daniels προσθέτετε το μαϊντανό, φινόκιο και ανάλογο νερό περίπου 400 mel.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει και να μείνει με την σάλτσα του περίπου για 1 ώρα και 20 λεπτά.
Αφού σιγουρευτείτε ότι έχει ψηθεί, ανοίγετε τον φασιανό κόβοντας στα 4 , τηγανίζετε ελαφρά σε λίγο φρέσκο βούτυρο την πατάτα, και σερβίρετε
Τέλος, περιχύνετε με την σάλτσα, πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος











romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: