Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ενδιαφέρουσα ημερίδα στην Πρέβεζα με θέμα «Ανάπτυξη μορφών θεματικού τουρισμού στα Εθνικά Πάρκα της Ηπείρου», την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 9.30 π.μ., στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τεχνης.

Ενδιαφέρουσα Ημερίδα στην Πρέβεζα με θέμα «Ανάπτυξη μορφών θεματικού τουρισμού στα Εθνικά Πάρκα της Ηπείρου»

Η «Ανάπτυξη μορφών θεματικού τουρισμού στα Εθνικά Πάρκα της Ηπείρου» είναι το θέμα της Ημερίδας, που διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 9.30 π.μ., στη Θεοφάνειο Αίθουσα στην Πρέβεζα.

foreas


Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για την Τουριστική Ανάπτυξη της Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου θα κηρύξει την έναρξη στην ημερίδα και θα μιλήσει για το καινοτόμο πρόγραμμα των "Πολιτιστικών Διαδρομών στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου" και για άλλα καινοτόμα σχέδια που προετοιμάζονται.
Αμέσως μετά η Ναταλί Δολόγου βιολόγος του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου θα μιλήσει για τον «Ρόλο του τουρισμού στην ολοκληρωμένη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών».
Το θέμα "Citizen Science" θα αναπτύξει η θαλάσσια βιολόγος Sarah Faulewtter ενώ η καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστημιο Θράκης θα μιλήσει για «Τις αθλητικές δραστηριότητες σε προστατευόμενες περιοχές».
Ο πρώτος κύκλος των εισηγητών θα κλείσει με την εισήγηση του Αναπληρωτή Καθηγητή ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας Αριστείδη Μερτζάνη ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Μονοπάτια σε Εθνικά Πάρκα».
Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας θα δοθεί η δυνατότητα για το κοινό να ακούσει από τον Πατέρα Αγαθάγγελο, την παρουσίαση του «Κέντρου Υγροτόπων Ροδιάς -μια προσπάθεια οικοτουρισμού στον Αμβρακικό».
Αμέσως μετά τα συμπεράσματα , τις τοποθετήσεις του κοινού, τις παρεμβάσεις και τις προτάσεις η ημερίδα θα κλείσει με τον Κωσταντίνο Κουτσικόπουλο, Καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών και Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: