Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

To Λιμεναρχείο Πρέβεζας προβαίνει σε έλεγχο των αποχετεύσεων στις παραλίες Καναλίου, Καστροσυκιάς, Λυγιάς, Βράχου, Λούτσας


Κάτι που δυστυχώς δεν είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια θα εξελιχθεί τις επόμενες μέρες, καθώς κάποιοι ασυνείδητοι που έχουν επιχειρήσεις στην παραλιακή ζώνη Καναλίου, Καστροσυκιάς, Λυγιάς, Βράχου και Λούτσας ρυπαίνουν, αφού είτε το αποχετευτικό τους σύστημα δεν πληρεί τις νόμιμες προϋποθέσεις, είτε για να αποφεύγουν έξοδα, ρίχνουν τα λύματα στη θάλασσα.
Σε μια τέτοια κραυγαλέα περίπτωση επελήφθη την Παρασκευή το Λιμεναρχείο Πρέβεζας και το Τμήμα Υγιεινής πλέον θα προβεί σε ελέγχους αφού η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και μπορεί να έχει συνέπειες για τους λουόμενους στην περιοχή αλλά και στην περιοχή του Μονολιθίου, όπου μπορεί να φτάνουν ακατέργαστα λύματα.
Συνέπειες έχουν επίσης υγιείς επιχειρήσεις που δεν ρυπαίνουν και λειτουργούν νομότυπα.
Ιδιαίτερα στην περιοχή Βράχου-Λούτσας το κακό έχει παραγίνει, αφού οι βόθροι που έχουν δηλωθεί ψευδώς ως στεγανοί, είναι χωνευτοί και τα λύματα δεν αδειάζονται από βυτιοφόρα, αλλά μέσω της απορρόφησης από το έδαφος μεταφέρονται στη θάλασσα.
Ο έλεγχος θα στραφεί στην αναζήτηση τιμολογίων που θα πρέπει να έχουν οι επιχειρηματίες τόσο από την ανάληψη και μεταφορά των λυμάτων τους μέσω βυτιοφόρων, όσο και από επιχειρήσεις που αποδέχονται και επεξεργάζονται τα λύματα αυτά.
Θα αποδειχθεί έτσι ότι οι βόθροι δεν είναι στεγανοί αλλά χωνευτοί ή σε κάποιες περιπτώσεις είναι στεγανοί και μέσω σωλήνων αδειάζονται στη θάλασσα, γι΄αυτό και δεν χρησιμοποιούνται βυτιοφόρα.
Είναι βέβαιο ότι ο έλεγχος θα αποκαλύψει ένα μεγάλο περιβαλλοντικό σκάνδαλο που πρέπει να σταματήσει πριν είναι αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: