Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Vovousa Festival. 1-8 Aυγούστου 2015. Ώρα να πάρετε τα Ηπειρώτικα βουνά προσωπικά!























Ώρα να πάρετε τα Ηπειρώτικα βουνά προσωπικά! 

Φεστιβάλ Βωβούσας, 1-8 Αυγούστου 2015

Δείτε το trailer του Festival Vovousa


Μια φορά κι έναν καιρό, μια χούφτα φίλων ξεκίνησε μια ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στο φράγμα του ποταμού Αωού, που εξελίχθηκε σε ένα μικρό φεστιβάλ βουνού, μοναδικό στο είδος του. Παρέες του Σαββατοκύριακου, μαζί με ντόπιους και κόσμο απ' τα διπλανά χωριά κατέφτασαν στη Βωβούσα, ένα παραδοσιακό χωρίο ξυλοκόπων στις κορφές τις Πίνδου που πετάχτηκε ξαφνικά απ' το μακάριο, καλοκαιρινό του ύπνο.

Τρία χρόνια μετά, τα πράγματα έχουν σοβαρέψει: προβολές, εκθέσεις, ομιλίες, εργαστήρια για μεγάλους και ποικίλες δράσεις για παιδιά εδραιώνουν για τα καλά μια νέα παράδοση. Το Φεστιβάλ Βωβούσας όμως δεν έχει απλά σκοπό να προτείνει μια παροδική καλοκαιρινή εξόρμηση, αλλά να κάνει μια πραγματική ένεση πολιτισμού στην περιοχή, αισθητή ακόμα κι όταν ο τελευταίος παραθεριστής έχει πάρει το δρόμο του γυρισμού. Ήρθε επιτέλους η ώρα να πάρουμε τα ελληνικά βουνά προσωπικά!











Υπάρχουν πολλοί τρόπου για να γίνουμε συνοδοιπόροι σ' αυτό το ταξίδι.
  • Ελάτε μαζί μας! Τα δρομολόγια για Βωβούσα έχουν ήδη ανακοινωθεί! Κλείστε θέση εδώ και ετοιμαστείτε για ένα αξέχαστο καλοκαίρι γεμάτο εκπλήξεις!
  • Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά για την επερχόμενη καμπάνια crowdfunding του φεστιβάλ στο indiegogo, που θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Παρασκευή!
Ως τότε, πάρτε μια μικρή γεύση από τα δρώμενα που έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε για τα μάτια σας μόνο, και κάντε χώρο στη φαντασία σας για όσα θα προσθέσουμε αν καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε την καμπάνια μας επιτυχημένα!
 
Αφιέρωμα στον Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο
Παλιός γνώριμος του Φεστιβάλ Βωβούσας, ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος έχει αφιερώσει ένα μεγάλο κομμάτι της καριέρας του στην κινηματογραφική εξερεύνηση της ορεινής Ελλάδος, ενώ ταυτόχρονα είναι ένας από τους λίγους σκηνοθέτες που έχουν κάνει το εγχώριο κοινό να αγαπήσει το ντοκιμαντέρ. Περισσότερο κι απ' τα ψηλά βουνά όμως αγαπάει τους χαρακτήρες του, που προσεγγίζει κάθε φορά διαφορετικά. Μοιράζοντας το χρόνο του ανάμεσα στην τεκμηρίωση και τη μυθοπλασία, ξεκίνησε την πορεία του τη δεκαετία του 90 με τη μικρού μήκους  «Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η γιαγιά μου» και δεν σταμάτησε ποτέ! Το αφιέρωμα συμπεριλαμβάνει τη βασική ραχοκοκκαλιά της φιλμογραφίας του, καθώς και ένα masterclass-εισαγωγή στο μαγευτικό κόσμο του ντοκιμαντέρ. Μην το χάσετε!
 








Εργαστήρι δημιουργικής γραφής με την Αμάντα Μιχαλοπούλου
Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα αν το σινεμά ή η λογοτεχνία είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτυπώσει κανείς την αγάπη του για το ορεινό τοπίο, αλλά θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι όλοι έχουμε μέσα μας ένα άγραφο βιβλίο. Ή μήπως τελικά κάνουμε λάθος; Η συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου θα απαντήσει σε αυτό το καίριο ερώτημα, συντονίζοντας ένα εργαστήριο δημιουργικής γραφής. Ξεκινώντας από την εξέλιξη του βιώματος σε λογοτεχνία, θα μιλήσει για ζητήματα ύφους και δομής, για τη σημασία του χώρου, του χρόνου, της οπτικής γωνίας και της αφηγηματικής θερμοκρασίας. Απλές ασκήσεις θα συμπληρώσουν αυτό το πρωτότυπο εισαγωγικό σεμινάριο, που είναι ανοιχτό σε κάθε ενδιαφερόμενο ανεξαρτήτου ηλικίας.
 
Εργαστήριο φωτογραφίας γάμου με την Mind Art Photography
Σαν μια γέφυρα ανάμεσα στο παλιό και το νέο, η Mindart Photography θα παρουσιάσει βασικά σημεία της παράδοσης του Ηπειρώτικου γάμου, θα διερευνήσει την παρουσία του φωτογράφου και θα αναδείξει την εξέλιξη του ρόλου και των υπηρεσιών που προσφέρει. Αναγκασμένος να χειρίζεται μια μεγάλη γκάμα δεξιοτήτων, από τις τεχνικές πώλησης και την προβολή  στα κοινωνικά δίκτυα μέχρι τις διεθνείς καλλιτεχνικές εξελίξεις και το post production, ο σύγχρονος φωτογράφος είναι κατά κοινή ομολογία ένας πολυδιάστατος επαγγελματίας. Και όμως, η παράδοση συνεχίζει να εμπνέει κάθε δημιουργό, αφού κάθε μοντέρνα οπτική έχει κλασικές αναφορές που αναδεικνύουν και ανανεώνουν τη σύγχρονη αντίληψη για τη φωτογραφία γάμου.
 









Η Αστέρω(1929) με live soundtrack από το trio Hermetico
Όλοι ξέρουμε λίγο-πολύ την ιστορία της "Αστέρως" (1929), της φτωχής παρακόρης του πλούσιου άρχοντα Μήτρου, που είναι ερωτευμένη με το γιο του τον Θύμιο. Βαλμένος να τους χωρίσει, ο κυρ-Μήτρος παντρεύει την Αστέρω με τον αρχιτσέλιγκα Στάμο, αλλά αυτός σκοτώνεται και η Αστέρω χάνει τα λογικά της. Καλά ως εδώ, πόσοι όμως έχουν δει το βωβό αριστούργημα του Δημήτρη Γαλαζιάδη με συνοδεία ζωντανής μουσικής; Μη χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μια και μοναδική υπαίθρια προβολή με την συνοδεία του Trio Hermetico, που θα παρουσιάσει ηλεκτρονικά ηχοτοπία, ειδικά προσαρμοσμένα σε μια από τις πιο δραματικές ιστορίες αγάπης που είδε ποτέ η μεγάλη οθόνη. Σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος.
 
Οι δηλώσεις συμμετοχής στα εργαστήρια θα ανοίξουν στις 5 Ιουλίου 2015, οπότε και θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το http://vovousafestival.gr

Δείτε video για την Βωβούσα







Δεν υπάρχουν σχόλια: