Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ


Υλικά για 6
120γρ ρύζι βρασμένο
400γρ φράουλες
350 γρ κρέμα γάλακτος
180γρ ζάχαρη αχνή
½ φλυτζάνι λικέρ Γκραν/μαρνιερ
4 φύλλα ζελατίνας
1κ.σουπας φιστικί αιγινης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μίξερ ώστε να δέσουν προσθέτουμε την ζάχαρη ,τα φιστικιά ,τις μισές ψιλοκομμένες φράουλες και το βρασμένο ρύζι .

Σε κατσαρόλα βάζουμε το χυμό από τις φράουλες με τα φύλλα ζελατίνας ,σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να λιώσουν για 2 λεπτά .

Τα αφήνουμε να κρυώσει όχι να παγώσει ,ρίχνουμε το λικέρ και τα κτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ .

Σε στρογγυλή φόρμα αδειάζουμε το μείγμα ,το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες πριν το σερβίρουμε .










Τάσος Τόλης
Executive Chef

Palmie bistro
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος






romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: