Υλικά για 6
120γρ ρύζι βρασμένο
400γρ φράουλες
350 γρ κρέμα γάλακτος
180γρ ζάχαρη αχνή
½ φλυτζάνι λικέρ Γκραν/μαρνιερ
4 φύλλα ζελατίνας
1κ.σουπας φιστικί αιγινης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κτυπάμε την κρέμα
γάλακτος σε μίξερ ώστε να δέσουν
προσθέτουμε την ζάχαρη ,τα φιστικιά
,τις μισές ψιλοκομμένες φράουλες
και το βρασμένο ρύζι .
Σε κατσαρόλα βάζουμε το χυμό
από τις φράουλες με τα φύλλα
ζελατίνας ,σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας
συνεχώς για να λιώσουν για 2 λεπτά
.
Τα αφήνουμε να κρυώσει όχι να
παγώσει ,ρίχνουμε το λικέρ και
τα κτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ .
Σε στρογγυλή φόρμα αδειάζουμε
το μείγμα ,το βάζουμε στο ψυγείο
να παγώσει για 3 ώρες πριν το
σερβίρουμε .
Τάσος Τόλης
Executive Chef
Palmie bistro
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου