Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Προχωρούν οι «Διαδρομές Νερού» στην Ήπειρο

Προχωρούν οι «Διαδρομές Νερού» στην Ήπειρο

Σε καλό δρόμο φαίνεται πως βρίσκεται το καινοτόμο "project" «Διαδρομές Νερού» που είχε προαναγγείλει τον περασμένο Νοέμβριο ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που θα γίνει σε συνεργασία με την ειδική Γραμματεία Υδάτων έχοντας ως στόχο να συνδεθούν τα πολιτιστικά-αρχαιολογικά μας μνημεία με το σπουδαιότερο φυσικό στοιχείο στην Ήπειρο, το νερό. Έτσι λίμνες, ποτάμια, παράκτιες περιοχές, θα συνδεθούν μεταξύ τους και ταυτόχρονα θα αποτελέσουν το συνδετικό κρίκο με όλα αυτά τα σπουδαία μνημεία, λειτουργώντας και ως άλλο ένα εργαλείο ενίσχυσης του τουριστικού μας προϊόντος.

Το πρόγραμμα είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Νοέμβριο στην Πρέβεζα από την Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου παρουσία του Πρεβεζάνου πρώην ειδικού Γραμματέα υδάτων του ΥΠΕΚΑ, Κωνσταντίνου Τριάντη και στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου για το Preveza Jazz Festival που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι ο κ. Ιωάννου αποκάλυψε ότι οι συζητήσεις που γίνονται με το αρμόδιο υπουργείο για την χρηματοδότηση του project, είναι σε πολύ καλό επίπεδο και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του εγχειρήματος.
Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου η μελέτη θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εργασίες στον ποταμό Αχέροντα ώστε να γίνει πλωτός έως τον Μεσοπόταμο, εργασίες στο Λούρο ποταμό με σχέδιο να είναι πλωτός μέχρι το Κάστρο των Ρωγών, παρεμβάσεις στον ποταμό Καλαμά αλλά και σύνδεση των διαδρομών με μονοπάτια που θα «χαραχθούν» με τη συνδρομή των Ορειβατικών Συλλόγων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: