Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Ζαγοράκης for President

      
Οι αγαπημένες μου μέρες τις προεκλογικής περιόδου είναι οι μέρες που τα κόμματα ανακοινώνουν τους υποψηφίους τους. Είναι οι μέρες που οι σοβαροί συμπολίτες μου και οι ακόμα πιο σοβαροί πολιτικοί, τους οποίους οι σοβαροί συμπολίτες μου εκλέγουν ανελλιπώς, ενοχλούνται από τις υποψηφιότητες των ποδοσφαιριστών, ηθοποιών και λοιπών σελέμπριτις.

Ομολογώ πως και εγώ δυσκολεύομαι να μη βάλω τα γέλια όταν π.χ. ακούω την υποψηφιότητα του Θοδωρή του Ζαγοράκη και δεν μπορώ να μην κοροϊδέψω τον Αντώνη τον Σαμαρά που καμαρώνει δίπλα στο νέο του μεταγραφικό απόκτημα όπως ένας πρόεδρος ομάδας τρίτης εθνικής δίπλα σε νεοαποκτηθέντα παλαίμαχο Αφρικανό επιθετικό. Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται να πω είναι «σε λίγο θα ανακοινωθεί και η υποψηφιότητα του Χρήστου του Αρδίζογλου ή του Γιάννη του Καπετάνιου» και πέφτω στην παγίδα από την οποία βγαίνω αμέσως επειδή στο μυαλό μου έρχονται κάποια άλλα ονόματα: Κώστας Καραμανλής, Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου, Πάκης Παυλόπουλος, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Στρατούλης, Ραχήλ Μακρή, Δημήτριος Λ. Αβραμόπουλος, Γιώργος Πάντζας, Βύρων Πολύδωρας, Κίμωνας Κουλούρης, Αλέξης Μητρόπουλος, Χρήστος Παπουτσής, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Παύλος Γερουλάνος, Θεόδωρος Πάγκαλος, Τάσος Κουράκης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Δημήτρης Ρέππας, Δημήτρης Τσουκαλάς, Γιώργος Αλογοσκούφης, Ευάγγελος Αντώναρος, Απόστολος Κακλαμάνης, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, Κάρολος Παπούλιας και δεκάδες άλλα. Ονόματα ανθρώπων οι οποίοι μάλλον είναι πιο άχρηστοι και από ομπρέλα σε δύτη και οι οποίοι όχι απλώς εξελέγησαν βουλευτές αλλά οι περισσότεροι από αυτούς άσκησαν, ασκούν ή υπάρχει πιθανότητα να ασκήσουν εξουσία. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή σκέφτομαι πως τελικά ο Βασίλης ο Χατζηπαναγής μπορεί να είναι μια χαρά για πρόεδρος της Δημοκρατίας και αδυνατώ να καταλάβω γιατί η υποψηφιότητα του Θοδωρή του Ζαγοράκη είναι μεγαλύτερη υποβάθμιση ενός ψηφοδελτίου από όσο είναι αυτή του Μανώλη του Κεφαλογιάννη ή της Σοφίας της Σακοράφα.


image

«Πρόεδρε έχω άγχος.. θα φανώ αντάξιος του Κωνσταντίνου του Πουπάκη;» 



Στα ονόματα που έβαλα πιο πάνω και τα οποία είναι πολύ λιγότερα από αυτά που μου ήρθαν στο μυαλό, αυτό που είμαι σίγουρος πως θα ξένισε κάποιους είναι του Θεοδώρου του Παγκάλου ο οποίος, κατά γενική ομολογία, είναι ένας ικανός πολιτικός. Η γενική ομολογία περιέργως μετατρέπεται σε γενική αμηχανία σε περίπτωση που κάποιος μοιράσει κόλλες και βάλει διαγώνισμα με θέμα «Θυμηθείτε τι έχει προσφέρει ο Θεόδωρος ο Πάγκαλος στη χώρα και αναφέρατε τα τρία σημαντικότερα επιτεύγματα της πολιτικής του σταδιοδρομίας». 

Πιθανόν να αναρωτηθείτε που τον θυμήθηκα τον Θεόδωρο τον Πάγκαλο χρονιάρες μέρες. Θα σας απαντήσω πως αφ' ενός ο Θεόδωρος ο Πάγκαλος είναι σαν εγχείρηση για εξαγωγή φρονιμίτη και δεν ξεχνιέται ποτέ και αφ' ετέρου μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το σατανικό του σχέδιο να πλήξει το Ποτάμι του Σταύρου Χωρισεπώνυμο δια της μεθόδου της υποστηρίξεως. Τι εννοώ? Θα εξηγήσω. Ο Θεόδωρος ο Πάγκαλος είναι από εκείνους τους ανθρώπους που έχουν την ιδιαίτερη ικανότητα όταν σε συμβουλεύουν να μην περπατάς ξυπόλυτος στο πάτωμα γιατί μπορεί να πατήσεις κάποιο σπασμένο γυαλί, εσύ να θέλεις να πάρεις όλα τα γυαλικά του σπιτιού, να τα σπάσεις και να αρχίσεις να κυλιέσαι γυμνός πάνω τους. Η ικανότητα του αυτή βασίζεται στο οτι συνήθως τα γυαλιά για τα οποία σε προειδοποιεί με αυστηρό ύφος είναι από ποτήρια που τα έχει σπάσει ο ίδιος αφού πρώτα έκρυψε τα παπούτσια και τις παντόφλες σου. Αυτή είναι μια ικανότητα την οποία αποκλείεται να μην τη γνωρίζει. Συνεπώς, έχω βάσιμες υποψίες πως ο Θεόδωρος ο Πάγκαλος δεν είναι τίποτα λιγότερο από το μυστικό όπλο της Ελιάς και τα καλά λόγια που είπε για το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού ήταν μια γενναία προσπάθεια να αποτρέψει τους ψηφοφόρους από το να το προτιμήσουν. Προκειμένου μάλιστα να διασωθεί το ΠΑΣΟΚ με σήμα το Δέντρο δεν αποκλείεται να αρχίσει να λέει καλά λόγια και για άλλα κόμματα προς τα οποία μπορεί να κατευθυνθούν οι αχάριστοι κεντρώοι ψηφοφόροι όπως αυτό του Βασίλη του Λεβέντη.


image

«Μην μου πολυκολλάς γιατί θα σε στηρίξω δημοσίως»



Τελειώνοντας να παρακαλέσω τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μην παίρνουν τα αστεία μας και τα κάνουν πράξη γιατί αρχίζουν και μας τρομάζουν λίγο. Θέλω να πω πως άλλο είναι να γράφω εγώ πως ο Γεώργιος ο Ανδρέας ο Παπανδρέου θέλει να πάρει την ηγεσία του Νέου ΠΑΣΟΚ από τον Αντρέα τον Τσίπρα και άλλο να βγαίνουν τα στελέχη του Νέου ΠΑΣΟΚ και να λένε πως θα κάνουν δημοψήφισμα για τη συμφωνία με την Ευρώπη. Ελπίζω να καταλαβαίνουν πως το επόμενο βήμα θα είναι ο αρχηγός τους, να ξυρίσει το πάνω μέρος του κεφαλιού του, να αφήσει μουστάκι, να πάρει ποδήλατο και κανό και να απαιτήσει αντί για Αντρέα να τον φωνάζουν Γιωργάκη και μπράβο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: