Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση της αυτοδιοικητικής παράταξης " άλλος δρόμος ", Δήμου Πάργας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Όλοι εμείς που συμμετέχουμε στον «άλλο δρόμο» κρίνουμε ότι είναι αναγκαίο και πολιτικά ορθό να απευθυνθούμε και πάλι σε όλους, για να ενημερώσουμε για τη θέση μας στις αυτoδιοικητικές εκλογές.

Σκοπός μας ήταν να συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογές με ένα ενωτικό και αγωνιστικό ψηφοδέλτιο και προχωρήσαμε στη δημιουργία παράταξης, επεξεργαστήκαμε και δημοσιοποιήσαμε το πρόγραμμα μας, τις συνεργασίες και τις υποψηφιότητες. Δεν κατορθώσαμε να καταρτίσουμε ψηφοδέλτιο και για αυτό δεν θα κατεβούμε αυτόνομα στις εκλογές.

Ο «άλλος δρόμος» συνεχίζει να υπάρχει ως μια αριστερή και ανεξάρτητη κίνηση πολιτών με σκοπό την παρέμβαση στα δρώμενα του τόπου μας. Στόχος του «άλλου δρόμου» είναι η προστασία των λαϊκών συμφερόντων, η ενότητα των αριστερών δυνάμεων και ο αγώνας ενάντια στα μνημόνια, στο νεοφιλελευθερισμό της Ε.Ε., στη φτωχοποίηση του λαού, την κατάργηση των δικαιωμάτων των πολιτών και των κοινωνικών κεκτημένων.

Βλέπουμε το προεκλογικό σκηνικό στο Δήμο Πάργας να μην παρουσιάζει κάτι νέο και ανατρεπτικό παρά μια ανακύκλωση των ίδιων πρακτικών και συμφερόντων. Χρειάζεται λοιπόν να υπάρχουν στο νέο δημοτικό συμβούλιο όσο το δυνατόν περισσότερες φωνές αντίστασης στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές
Η συνεργασία των δυνάμεων της αριστεράς ήταν ο στόχος μας από την αρχή. Φαίνεται όμως ότι ήταν δύσκολο εγχείρημα, ιδίως όταν έπρεπε να περιφρουρηθεί η κίνηση αυτή από όλους αυτούς που μετά από χρόνια συμμετοχής στα κοινά (με τα γνωστά αποτελέσματα), βρεθήκαν ξαφνικά χωρίς στέγη.

Αδυνατώντας να καταρτήσουμε δικό μας ψηφοδέλτιο και θεωρώντας χρέος μας να ενισχύσουμε την παρουσία των αριστερών ριζοσπαστικών δυνάμεων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να αγωνιστούμε για τα κοινωνικά συμφέροντα των συνδημοτών μας., θα συνεργαστούμε ως «άλλος δρόμος» με τη δημοτική παράταξη «λαϊκή συσπείρωση» με τη συμμετοχή μελών μας σε κοινό ψηφοδέλτιο. Στόχος μας είναι να νικήσουμε χωρίς να χάσουμε την ψυχή μας.
 Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε τοπικό επίπεδο και συνεργαζόμαστε για να αλλάξουν τα πράγματα στον τόπο μας και να μπουν μπροστά οι πολίτες.
Καλούμε όλους τους φίλους και όλες τις φίλες μας, συμπολίτες και συμπολίτισσες, ανένταχτους αριστερούς και όλους εκείνους με τους οποίους έχουμε μοιραστεί αγωνίες, προβληματισμούς και συζητήσεις, αλλά και ένα διαφορετικό όραμα για το δήμο μας, να ψηφίσουν το κοινό ψηφοδέλτιο της «λαϊκής συσπείρωσης» και του «άλλου δρόμου». Τους καλούμε να ψηφίσουν αριστερά και με το χέρι στην καρδιά.
Η δυναμική παρουσία των δυνάμεων της αριστεράς στην αυτοδιοίκηση ήταν και συνεχίζει να είναι παρακαταθήκη για να βαθύνει η αγωνιστική παράδοση, η δημοκρατική ευαισθησία, και ο κοινωνικός προσανατολισμός της αυτοδιοίκησης.
Στην Περιφέρεια ο «άλλος δρόμος» θα στηρίξει τις υποψηφιότητες των μελών και των φίλων της κίνησης που συμμετέχουν στα αριστερά ψηφοδέλτια.

    Καλούμε τους πολίτες και τις πολίτισσες της Πάργας να αγωνιστούμε δυναμικά μαζί και να κάνουμε τις δημοτικές εκλογές κομμάτι του αγώνα της κοινωνίας ενάντια στη λαίλαπα των μνημονίων. Κομμάτι του αγώνα του λαού μας για μια εναλλακτική διέξοδο από την κρίση, για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης, δημοκρατίας και προκοπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: