Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Συμμαχία Ηπειρωτών. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ





Κοινούς στόχους και όραμα για την ανάπτυξη των Ιωαννίνων αλλά και όλης της Ηπείρου, έχουν η περιφερειακή παράταξη «Συμμαχία Ηπειρωτών» με επικεφαλής και υποψήφιο Περιφερειάρχη τον κ. Γιώργο Ζάψα και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

Αυτό έγινε σαφές και σήμερα μετά τη συνάντηση την οποία είχε ο Γιώργος Ζάψας, ο οποίος συνοδευόταν από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων, Μάκη Χατζηεφραιμίδη, και μέλη της «Συμμαχίας Ηπειρωτών», με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Δημήτρη Δημητρίου και τον β’ αντιπρόεδρο Μάκη Χρυσοστόμου.
Στις δηλώσεις τους οι κ.κ Δημητρίου και Ζάψας στάθηκαν στην επιτακτική αναγκαιότητα των συνεργειών μεταξύ των δύο φορέων, έτσι ώστε να προκύψουν θετικά αποτελέσματα προς όφελος της επιχειρηματικότητας αλλά και της απασχόλησης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο γεγονός της απόλυτης απουσίας σε επίπεδο συνεργασίας της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, αφού είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως καμία πρόταση εκ μέρους του Επιμελητηρίου για τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχή μας, δεν εισακούστηκε αυτά τα 3,5 χρόνια παρουσίας του Αλέξανδρου Καχριμάνη στο τιμόνι της Περιφέρειας.
Αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας είναι φυσικά η Ήπειρος να έχει κατρακυλήσει ξανά στην τελευταία θέση της ανάπτυξης και να βρίσκεται πρώτη στην ανεργία, αφού δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός εκ μέρους της Περιφερειακής αρχής η οποία αγνόησε επιδεικτικά τις πρωτοβουλίες των Επιμελητηρίων.
«Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει», σημείωσε ο κ. Ζάψας στις δηλώσεις του, προσθέτοντας πως η «Συμμαχία Ηπειρωτών» έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο θεσμό και τον ρόλο του Επιμελητηρίου.

«Το ενδιαφέρον μας για το έργο των επιμελητηρίων σε όλη την χώρα είναι έντονο. Τα επιμελητήρια πρέπει να είναι οι τεχνικοί σύμβουλοι μιας Περιφερειακής Αρχής η οποία οφείλει να ακούει τις προτάσεις τους και όχι να αδιαφορεί γι’ αυτές. Η «Συμμαχία Ηπειρωτών» έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στα Επιμελητήρια και δη σε αυτό των Ιωαννίνων, καθώς οι αποφάσεις τους μπορούν να καθορίσουν τον τρόπο διοίκησης στον τομέα της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας», τόνισε ο κ. Ζάψας.
Από την πλευρά ο εκπρόσωπος της παράταξης, Δημήτρης Παπαγεωργίου συμπλήρωσε πως είναι καθήκον όλων των περιφερειακών παρατάξεων να συμβουλεύονται τα Επιμελητήρια για θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της Ηπείρου, εκφράζοντας παράλληλα και την αμέριστη συμπαράσταση της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» στον αγώνα που δίνει ο επιμελητηριακός κόσμος για την επιβίωσή του, ειδικά μετά την πρόβλεψη για άρση της υποχρεωτικότητας της συνδρομής από το 2015.

Τέλος ο κ. Δημητρίου μίλησε για σύμπνοια απόψεων με την παράταξη του κ. Ζάψα επισημαίνοντας ότι η αγαστή συνεργασία Περιφέρειας και Επιμελητηρίων μπορεί να αλλάξει τη σημερινή κατάσταση και να ξεκολλήσει την Ήπειρο από την τελευταία θέση στην οποία την οδήγησαν αποτυχημένες πολιτικές που εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα και κεντρικά αλλά και τοπικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: