Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Η γλυκερή ακροδεξιά με τα μανικετόκουμπα...


Αντίθετος στη χωροθέτηση τζαμιού «στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας» εμφανίστηκε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος προτείνοντας για το θέμα τη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος.

 Ο υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ υπογράμμισε ότι η πρωτεύουσα δεν χρειάζεται «άλλον έναν πόλο λαθρομετανάστευσης», ούτε «νέα τσαντίρια κάτω από τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως».

Τόνισε, ακόμη, ότι δουλειά του δημάρχου Αθηναίων δεν είναι να μοιράζει φασολάδα, αλλά να δημιουργεί θέσεις εργασίας και σημείωσε ότι αυτό θα γίνει μέσω του τουρισμού και των ανοιχτών καταστημάτων.

Ακόμα, υπερασπίστηκε τη δήλωσή του περί «ημίτρελων» για τις ολιγομελείς κινητοποιήσεις στο κέντρο, λέγοντας μάλιστα πως η Παλαιστίνη «δεν πρόκειται να απελευθερωθεί κλείνοντας τη Βασιλίσσης Σοφίας». Συμπλήρωσε ωστόσο, πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα της ΓΣΕΕ να κινητοποιείται και υποχρέωση της κυβέρνησης να το προστατεύει.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος, εξέφρασε την άποψη πως τα καταστήματα στο ιστορικό κέντρο θα πρέπει να είναι ανοιχτά όσο το δυνατόν περισσότερες Κυριακές, ενώ διευκρίνισε πως αναφέρεται σε ένα «διευρυμένο ιστορικό κέντρο», στο οποίο εντάσσονται η Ακαδημία Πλάτωνος, η Βάθη, ο Κεραμικός, το Μεταξουργείο.

Σχολιαμός: Όσο οι μέρες της προεκλογικής εκστρατείας τρέχουν για το Δήμο Αθηναίων, άλλο τόσο ο Άρης μετατρέπεται με τις δηλώσεις του σε Κασιδι-Άρης, εκτός κι αν για κάμποσα χρόνια έκρυβε αυτές τις "ακροδεξιούλικες" απόψεις του κάτω από το προσωπείο του πιτσούνι-Νεοδημοκράτη. 

Ανεξάρτητα με τη γενεαολογία της ακροδεξιάς ρητορικής, ο Σπηλιωτόπουλος ξεπερνά κάθε μέρα που περνά κάθε όριο ακροδεξιάς γραφικότητας, μπας και πείσει το δύσκολα χαρτογραφήσιμο εκλογικό σώμα της Αθήνας να μην ψηφίσει τον Κασιδιάρη. Κάποιος που δεν θέλει Τζαμί στην Αθήνα, κάποιος που πολιτεύεται με τη ρητοτική "λαθρομετανάστης" πιστέυει κανένας ότι θα ψηφίσει τον Άρη και όχι τον Κασιδιάρη; Φυσικά και όχι, αλλά δυστυχώς ο υποψήφιος της ΝΔ, ο κυβερνητικός υποψήφιος που έπεσε από τα σύννεφα με τον Μπαλτάκο, αναπαράγει την ίδια λογική, την λογική Σαμαρά, την λογική της "κυβερνώσας ακροδεξιάς".

Είναι βαθιά ρατσιστικό να συνδέεις την άσκηση του θρησκευτικού συναισθήματος με τσαντίρια. Δηλαδή οι Μουσουλμάνοι μόνο σε τσαντίρια είναι ικανοί να μένουν; Είναι δείγμα αισθητικής το γεγονός ότι χιλιάδες Μουσουλμάνοι στην πόλη στεγάζονται σε υπόγεια για να ασκήσουν τα λατρευτικά τους καθήκοντα; Βοηθά την δημόσια τάξη οι Μουσουλμάνοι να τίθενται στο περιθώριο, μόνο και μόνο για να φανεί ο Άρης δεξιός στα στέκια του Κολωνακίου;

Ο Σπηλιωτόπουλος είναι ο πρώτος υποψήφιος δήμαρχος που θέτει σε διαπραγμάτευση με το δημοψήφισμα την άσκηση θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων, όπως είναι η θρησκευτική ελευθερία και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Αυτό δεν πρέπει να περάσει και δεν πρέπει αυτή η ρητορική αυτή να αφήσει κατάλοιπα στο Δήμο Αθηναίων. Αρκετή δουλειά θα έχει ο Καμίνης την επομένη των εκλογών με τους χρυσαυγίτες δημοτικούς συμβούλους, μην έχει και την ακροδεξιά-life style απέναντί του..

Δεν υπάρχουν σχόλια: