Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ποιός είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάργας Θανάσης Ράπτης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου ''Δυνατά για μια νέα αρχή''


Σύντομο βιογραφικό σημείωμα.


Γεννήθηκα στα Μουζακαίικα. Τελείωσα το Γυμνάσιο Καναλακίου.Αρίστευσα στις εισαγωγικές εξετάσεις στην Οδοντιατρική της Αθήνας όπου και σπούδασα.
Τα τελευταία 33 χρόνια εργάζομαι ως οδοντίατρος στο Καναλάκι.
Είμαι παντρεμένος με την Μαίρη Ζουρουφίδου κοινωνική λειτουργό Προϊσταμένη στο Τμήμα Πρόνοιας της πρώην Νομαρχίας Πρέβεζας και σήμερα στον Δήμο Πρέβεζας.
Αποκτήσαμε δύο αγόρια, τον Κωνσταντίνο και τον Απόλλωνα, τα οποία ολοκλήρωσαν τις πανεπιστημιακές σπουδές τους στην Ελλάδα. Σήμερα ο Κωνσταντίνος συνεχίζει τις σπουδές του με υποτροφία στην Αμερική και  ο Απόλλων εργάζεται στην Ολλανδία.


Πολιτική δράση
Είχα ενεργό συμμετοχή στο Φοιτητικό Κίνημα κατά την περίοδο της χούντας.
Υπήρξα ιδρυτικό μέλος του "Συλλόγου  Πρεβεζάνων Σπουδαστών" στην Αθήνα.
Είμαι υπερήφανος, για την συμμετοχή μου, στην ίδρυση του "Αγροτικού Συλλόγου Φαναρίου", μια  εποχή που υπήρχαν μόνο δύο Αγροτικοί Σύλλογοι σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ένας ο δικός μας και ένας στα Τρίκαλα .
Ήμουν ιδρυτικό μέλος στον Πολιτιστικό και τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Φαναρίου και στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας ως Ταμίας.
Διετέλεσα Πρόεδρος στην Κοινότητα Μουζακαίικων για μια τετραετία και σύμβουλος για την επόμενη.


Ήμουν  Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος αντίστοιχα, του Συνδέσμου Κοινοτήτων Φαναρίου. Κατά την δράση μου στον Σύλλογο Κοινοτήτων Φαναρίου, ασχοληθήκαμε  με το θέμα της ύδρευσης της ευρύτερης περιοχής Φαναρίου - Πάργας - Παραμυθιάς. Κατασκευάστηκαν υδρομαστεύσεις και δεξαμενές στα πηγαία νερά του Σουλίου. Μετά το πέρας της θητείας μας ατυχώς όλο το έργο εγκαταλείφθηκε στην τύχη του.
Η Πολιτική μου δράση πάντα ήταν στον χώρο της Προόδου της Δημοκρατίας και της Αριστεράς.
Διαισθανόμενος  την  επερχόμενη κρίση αξιών, μετέφερα την πολιτική μου δράση από το προσκήνιο στο παρασκήνιο, κυρίως σε κοινωνικές και πολιτιστικές παρεμβάσεις.
Επαναδραστηριοποιούμε εμπλουτισμένος με πείρα και γνώση, μια χρονική στιγμή που κρίνω σημαντική για όλους μας. Η έντονη κρίση που μαστίζει την χώρα μας τα τελευταία χρόνια, καθώς και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική μας κοινωνία σε όλους τους παραγωγικούς τομείς, στον τομέα της υγείας  και το σαρωτικό κύμα μετανάστευσης μας απειλούν με κοινωνική αποσύνθεση.
Τώρα λοιπόν που η ανάγκη για άμεση δράση και λήψη ουσιαστικών μέτρων είναι επιτακτική, μπαίνω μπροστά στον αγώνα και σας καλώ μαζί να αναχαιτίσουμε την αποσάθρωση του τόπου και της κοινωνίας μας .

Στο αξιακό μου σύστημα, την πρώτη θέση έχει η «Γυναίκα» και το «Κίνημα των Νέων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: