Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Γλέντησαν, τραγούδησαν και χόρεψαν με την ψυχή τους, στο αντάμωμα της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.




Σε μία ασφυκτικά γεμάτη ταβέρνα το ''Χαγιάτι'' στο Γαλάτσι, χθες την Κυριακή το μεσημέρι, 6 Απριλίου 2014, συναντήθηκαν οι δεκάδες χορωδοί και οι φίλοι  της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Εκεί  γλέντησαν, τραγούδησαν και χόρεψαν με την ψυχή τους, μέχρι τις βραδυνές ώρες και πολλοί ήλθαν σε τσακίρ κέφι.


 Το αντάμωμα αυτό έγινε ύστερα από επιθυμία φίλων της Χορωδίας, να συναντηθούν με τους χορωδούς, να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να διασκεδάσουν. Και αυτό έγινε πράξη και μάλιστα με το παραπάνω, στην πετυχημένη αυτή εκδήλωση που διοργάνωσε μέχρι λεπτομέρειας ο Διοικητικός Σύμβουλος της ΠΣΕ, υπεύθυνος για την Χορωδία, ο γιατρός, ο Ζαχαρίας ο Καψάλης, συνεπικορούμενος από τον Έφορο Τύπου της ΠΣΕ Σπύρο Τζίμα, που έχει διατελέσει για πολλά χρόνια υπεύθυνος της χορωδίας, συμβάλλοντας τα μέγιστα για την επιτυχή και αποτελεσματική λειτουργία της, που την καταξίωσαν, σαν  μια από τις 10 καλύτερες χορωδίες παραδοσιακής μουσικής στη Χώρα μας.




Από το Δ.Σ. της ΠΣΕ ήταν εκεί ακόμη, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Δόσης, ο 'Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Κώστας Ζηκόπουλος, τα μέλη Μαρίνα  Τζάκου και Ελένη Ντάσιου και φυσικά ο Ζαχαρίας Καψάλης και ο Σπύρος Τζίμας. Ακόμη παρουσία έδωσαν εκπρόσωποι από πολλές Ηπειρώτικες αποδημικές οργανώσεις της Αττικής.




Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής, αφού μετέφερε τον χαιρετισμό του Προέδρου Γιώργου Οικονόμου, που απουσίαζε λόγω της συμμετοχής του σε άλλη εκδήλωση ηπειρώτικης αποδημικής οργάνωσης, αναφέρθηκε στην σημασία που δίνει το Δ.Σ. της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών στην λειτουργία της  χορωδίας , όσο και στην επιτυχή λειτουργία του πολυφωνικού συγκροτήματος της ΠΣΕ  ''Πολυφωνικό εργαστήρι''. Ακόμη αναφέρθηκε στην ίδρυση και λειτουργία της, με πρωτοβουλία του αειμνήστου Διοικητικού Συμβούλου Κώστα Χαρισιάδη, με συνέργεια του Σπύρου Τζίμα που τον διαδέχθηκε αργότερα στη θέση του υπεύθυνου, τις συμμετοχές της σε διάφορες εκδηλώσεις ηπειρώτικων Συλλόγων και όχι μόνο και την καταξίωση της στο χώρο τον χορωδιακό. Κλείνοντας αφού ευχάριστησε τους χορωδούς για την ανιδιοτελή προσφορά και συμμετοχή τους και τους φίλους της χορωδίας για την στήριξη τους, είπε ότι κύριο μέλημα του Δ.Σ. είναι η παραπέρα καταξίωση και οι επιτυχίες με αύξηση των χορωδών που θα συμμετέχουν σ' αυτή.




Την μουσική ευόδωση των παρευρισκομένων ικανοποίησε η   ηπειρώτικη μουσική κομπανία της χορωδίας με την επιπλέον ευγενική συμμετοχή του  καταξιωμένου Ηπειρώτη τραγουδιστή Μάκη Κιάμου,  δικηγόρου και Προέδρου του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν.Φιλαδέλφειας- Ν.Χαλκηδόνας και της Νάντιας Καραγιάννη, επίσης καταξιωμένης στο λαϊκό  τραγούδι.

Στο λαϊκό ρεπερτόριο συμμετείχε η ορχήστρα του Βαγγέλη Φωτιάδη, που κατενθουσίασε τους συμμετέχοντες και τους ξεσήκωσε όλους στο χώρο.

Αξίζουν θερμά συγγχαρητήρια στους διοργανωτές της εκδήλωσης Ζαχαρία Καψάλη και Σπύρο Τζίμα και τους συνεπίκουρους τους Ελένη Ντάσιου και Μαρίνα  Τζάκου.

Και του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: