Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ολοκληρωμένη πρόταση για την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας από τον Μιλτιάδη Κλάπα


Η επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας αποτελεί την πρώτη και βασική προτεραιότητα της παράταξης «Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας» και του υποψηφίου δημάρχου Μιλτιάδη Κλάπα. Η επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας είναι υπόθεση όλων στην οποία ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή οφείλουν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
Άλλωστε είναι ο μοναδικός τρόπος για τη δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας, αύξησης του εγχώριου εισοδήματος και ανάπτυξης της περιοχής.
Όπως ανέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Μιλτιάδης Κλάπας, το νέο ΕΣΠΑ, εισάγει φιλόδοξους στόχους και μπορεί να αποτελέσει καταλύτη για την ανάπτυξη υπό την προϋπόθεση ότι τα κονδύλια θα κατευθυνθούν σε επιλογές ικανές να κινητοποιήσουν τον πολλαπλασιαστή της ανάπτυξης.
Η «τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία των τοπικών κοινοτήτων» είναι ένα εργαλείο του νέου ΕΣΠΑ που προϋποθέτει μια τοπική στρατηγική ανάπτυξης μέσω ενός ολοκληρωμένου και πολυ-τομεακού αναπτυξιακού σχεδίου.
Μπορούν να συμμετέχουν δημόσιοι φορείς κοινωνικές συμπράξεις, ιδιωτική πρωτοβουλία.

Εάν μια περιοχή διαθέτει ολοκληρωμένη εδαφική στρατηγική, οι προτάσεις θα είναι επιλέξιμες. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε γεωγραφική περιοχή πρέπει να εντοπιστούν τα ιδιαίτερα εδαφικά χαρακτηριστικά της (πχ. αστικές γειτονιές με πολλαπλές ελλείψεις ή αγροτικές με ιδιαίτερα προβλήματα).
Σε αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος οφείλει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή, να σχεδιάσει, να κινητοποιήσει όλες τις τοπικές δυνάμεις και να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα πρότυπο, που θα έχει πολλαπλά οφέλη, τόνισε ο κ. Κλάπας.
Ο επικεφαλής της παράταξης τόνισε με έμφαση πως οι εποχές απαιτούν υλοποιήσιμες και ρεαλιστικές προτάσεις. Απαιτούν καινοτόμες ιδέες και πρωτοβουλίες.
«Καταθέτουμε προτάσεις. Παραθέτουμε στοιχεία. Επιχειρήσαμε να ανοίξουμε διάλογο, έτσι όπως επιβάλλει ο πολιτικός πολιτισμός. Διαπιστώνουμε ότι άλλοι επέλεξαν το δρόμο του μονολόγου. Προτιμούν να πορεύονται με τις εμμονές τους για το παρελθόν. Αυτό που προέχει όμως είναι το μέλλον. Και το μέλλον της Πρέβεζας δεν μπορεί να περιμένει άλλο», κατέληξε ο κ. Κλάπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: