Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Αντώνης Σαμαράς. Ένας πρώην Υπουργός Πολιτισμού έστρεψε εναντίον του, ολόκληρο τον πολιτισμό της χώρας.

dghbgvc.png

Παρακολουθώντας τις συναυλίες που διεξάγονται στο προαύλιο της ΕΡΤ και διαβάζοντας δεκάδες άρθρα καλλιτεχνών τις τελευταίες ημέρες, σκέφτομαι την τραγική ειρωνία να έχει καταφέρει ένας πρώην Υπουργός Πολιτισμού να στρέψει εναντίον του όλους τους σημερινούς εκφραστές του Ελληνικού πολιτισμού.

Ο Σαμαράς, με το κλείσιμο της ΕΡΤ, έχει επιτύχει να ξεσηκώσει και όλο τον πνευματικό κόσμο της χώρας που τα χρόνια της κρίσης επέδειξε παρατεταμένη σιωπή. Το λες και κατόρθωμα!...

Ο ίδιος θεωρεί ότι όλη αυτή η οχλαγωγία προέρχεται μονάχα από την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, ψηφοθηρεί με παλαιοκομματικό τρόπο και προσπαθεί να καρπωθεί τις αντιδράσεις -μέχρι και ανοιχτή ομιλία διοργάνωσαν για να αποδείξουν για ακόμη μία φορά τον ξεπεσμένο λαϊκισμό που τους καταβάλει.

Το λάθος που διαπράττει ο Σαμαράς είναι ιστορικό. Ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται ότι  το μέτωπο που έχει δημιουργήσει με  τον πνευματικό κόσμο της Ελλάδας θα τον οδηγήσει στην παράδοση της εξουσίας σε ένα ''παιδικό'' κόμμα, χωρίς πολιτικό προσανατολισμό και μοναδική ιδεολογική του αφετηρία τη διαμαρτυρία, την οποία θα εισπράξει με απροσδόκητο τρόπο.
Σα να βλέπω από μακριά τον ιστορικό του μέλλοντος να γράφει και να χαχανίζει με τα κατορθώματα ενός νεοήρωα-κακέκτυπο του Μακιαβέλι. Και εμείς, παρατηρητές, περιμένουμε να μετρήσουμε το εθνικό κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: