Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Υπόσχεση και του Δήμου Πάργας για μείωση τελών στις τρίτεκνες οικογένειες


Στα πλαίσια ενημέρωσης και επαφών του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Πρέβεζας, με τους Δημάρχους του Νομού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Καναλάκι στις 29 Μαρτίου 2013, στην αίθουσα του Δημαρχείου Πάργας, μεταξύ του Δημάρχου κ. Θανάση Λιόλιου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.
Η ενημέρωση έγινε από τον πρόεδρο των Τριτέκνων, κ. Βασίλη Δήμο, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τρίτεκνη οικογένεια λόγω των δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων, την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, την αυξημένη φορολόγηση και τέλος για το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Νομός, ο Δήμος Πάργας και ειδικά η περιοχή του Φαναρίου .
Στα χωριά της περιοχής Φαναρίου, τα σημάδια της γήρανσης φαίνονται στην έλλειψη παιδιών και δημοτικών σχολείων. «Τα χωριά μας είναι έρημα, υπάρχουν κτίρια χωρίς κατοίκους, σε λίγο θα αποτελούν τουριστικό προορισμό ως εγκαταλειμμένα χωριά», επισήμανε ο Πρόεδρος.
Τέλος, προτάθηκε όταν συγκροτηθούν επιτροπές που έχουν σχέση με τις τρίτεκνες οικογένειες να ληφθούν υπ' όψη οι Τρίτεκνοι στη στελέχωσή τους .
Ο Σύλλογος κάλεσε τον Δήμαρχο Πάργας να καλύψει ο Δήμος την έλλειψη της πολιτείας απέναντι στις πολυμελείς οικογένειες, κάνοντας έκπτωση 50% στα Τέλη Ύδρευσης και Φωτισμού και εγγραφή στους παιδικούς σταθμούς με τις προϋποθέσεις των πολυτέκνων.
Ο Δήμαρχος κ. Θανάσης Λιόλιος πήρε το λόγο και συμφώνησε ότι οι Τρίτεκνες οικογένειες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα και υποσχέθηκε με την ευαισθησία που τον διακρίνει ότι θα προβεί ο Δήμος στη μείωση των Δημοτικών Τελών και της Ύδρευσης, ώστε να ανακουφιστούν οικονομικά οι πολυμελείς οικογένειες.
Παρόντες ήταν οι Γκλιάτης Φώτης, Αηδόνη Ζωή, Νάκου Αθανασία, Κοτζαμοράτογλου Χρήστος και Δόνης Σταύρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: