Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ο Δήμος Πρέβεζας συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα».


Τις δυνάμεις τους για μια πιο καθαρή πόλη θα ενώσουν εθελοντές και φορείς από όλη την Ελλάδα συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία Let's do it Greece 2013, «Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μια μέρα» η οποία πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στην χώρα μας.

Η Ελληνική Εταιρία Στερεών Αποβλήτων και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «Ωρα για Δράση» , ως μη κερδοσκοπικές εθελοντικές οργανώσει ήρθαν σε επαφή με τους διοργανωτές από την Εσθονία και αποφάσισαν να φέρουν την καμπάνια στην Ελλάδα.
Τον Απρίλιο του 2012 υλοποιήθηκε για πρώτη φορά και στην Ελλάδας με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πάνω από 20.000 ενεργών εθελοντών, 350 φορέων και 100 Δήμων οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους απομακρύνοντας εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών από απλές περιοχές έως σημαντικά οικοσυστήματα.Φέτος , στόχος των διοργανωτών είναι η «ομάδα» να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο και οι εθελοντές να αγκαλιάσουν ολόκληρη την Ελλάδα.
Το ραντεβού δίνεται για την Κυριακή 14 Απριλίου με σημείο συνάντησης τα μέρη που περισσότερο αγαπάμε!
Ο Δήμος της Πρέβεζας συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή ενώνει τις δυνάμεις του με την Περιφερειακή Ενότητα, την ΔΕΥΑΠ, τα σχολεία, τους πολιτιστικούς συλλόγους και όσους Δημότες επιθυμούν και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση .
Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Ευάγγελος Ροπόκης η ανταπόκριση του κόσμου είναι μέχρι στιγμής ιδιαίτερα ικανοποιητική.
Τα σημεία που θα καθαριστούν δεν είναι μόνο οι παραλίες αλλά παρτέρια, πλατείες, πάρκα ακόμη και αρχαιολογικοί χώροι της περιοχής.
Ο Δήμος της Πρέβεζας θα διαθέσει τον απαιτούμενο εξοπλισμό , όπως σακούλες και γάντια, ενώ τα οχήματα της καθαριότητας θα φροντίσουν για την απομάκρυνση των απορριμμάτων .
Το τηλέφωνο στο οποίο μπορούν να επικοινωνούν οι φορείς και όλοι όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση ή να λάβουν περισσότερες πληροφορίες είναι το:2682360682 στο Δημαρχείο της Πρέβεζας.

Δημοτικό Ραδιόφωνο Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: