Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Στηρίζει πολλά στην κρουαζιέρα φέτος ο Ηπειρωτικός τουρισμός


Στις 21 Απριλίου «δένει» στην Ηγουμενίτσα το πρώτο πλοίο.


Tα κρουαζιερόπλοια, που θα δέσουν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το επόμενο διάστημα, το πρώτο στις 21 Απριλίου και το δεύτερο στις 28 Απριλίου, θα τονώσουν την τοπική οικονομία, ανέφερε στην εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» ο διευθυντής ανάπτυξης του ΟΛΗΓ Κώστας Γκρίνιας. Ο κ. Γκρίνιας έχει κάνει ιδιαίτερες και συστηματικές προσπάθειες για να αναπτύξει στην περιοχή τον τουρισμό, μέσω τις έλευσης κρουαζιερόπλοιων, που απέδωσαν καρπούς και θεωρεί πως η ωφέλεια θα είναι σημαντική, όχι μόνο για την Ηγουμενίτσα, αλλά για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και θα τονώσει την τουριστική κίνηση, που είναι και το ζητούμενο.

Η απόσυρση.
Όπως έχει γίνει γνωστό, δεδομένα είναι τα 16 από τα 30 προγραμματισμένα δρομολόγια, καθώς μια από τις εταιρίες απέσυρε για πώληση ένα από τα πλοία της, το οποίο θα πραγματοποιούσε 14 δρομολόγια. Η ακύρωση δεν αφορά μόνο στην Ηγουμενίτσα, αλλά και στις άλλες χώρες, που θα προσέγγιζε το πλοίο, όπως η Γαλλία, η Κροατία κ.λπ.Πάντως, από τον ΟΛΗΓ ξεκαθαρίζεται με σαφήνεια, ότι η ματαίωση των 14 δρομολογίων, έχει καθαρά να κάνει με την πλοιοκτήτρια εταιρία και δεν σχετίζεται με τις εργασίες πλαγιοπρυμνοδέτησης, με την εκβάθυνση και διαπλάτυνση του διαύλου, καθώς και με τον χώρο υποδοχής.Άλλωστε, ο ΟΛΗΓ δεν έχει αρμοδιότητα για τα έργα στο λιμάνι Ηγουμενίτσας. Μάλιστα είχε στείλει αλλεπάλληλα έγγραφα στο υπουργείο Υποδομών, ζητώντας την επιτάχυνση των εργασιών.

Η απάντηση. 
Τέλος, με αφορμή δημοσιεύματα που φιλοξενούσαν δηλώσεις του ναυτιλιακού πράκτορα και εκπροσώπου της εταιρίας MSC CRUISES SA Γρ. Βλαχόπουλου, ότι δήθεν αναστέλλονται τα δρομολόγια των κρουαζιερόπλοιων προς την Ηγουμενίτσα, ο ίδιος ο κ. Βλαχόπουλος έστειλε επιστολή διάψευσης προς τον ΟΛΗΓ.Όπως αναφέρει, «ενημερωθήκαμε ότι κυκλοφορούν διάφορα κακόβουλα δημοσιεύματα σε μικρή μερίδα του τοπικού τύπου της Ηγουμενίτσας σύμφωνα με τα οποία ως ναυτιλιακός πράκτορας της MSC CRUISES SA φέρομαι να έχω δηλώσει δημοσίως ότι ανακαλούνται όλα τα δρομολόγια της εν λόγω ναυτιλιακής εταιρείας προς τον κεντρικό λιμένα της Ηγουμενίτσας. Με την παρούσα σπεύδω να σας δηλώσω ότι ουδέποτε ειπώθηκε από εμένα κάτι σχετικό και ότι ουδεμία απολύτως πληροφορία ή εντολή έχω λάβει από την εταιρεία που εκπροσωπώ προς αυτήν την κατεύθυνση».Μάλιστα, επισημαίνει πως «η ναυτιλιακή εταιρεία που εκπροσωπώ, επιθυμεί θερμά την αγαστή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και ότι ουδέποτε τροποποίησε τις προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων προς τον λιμένα της Ηγουμενίτσας. Επίσης επιθυμούμε με την παρούσα να σας ευχαριστήσουμε για την μέχρι σήμερα αγαστή συνεργασία για την καλύτερη εξυπηρέτηση προς τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: