Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Αύξηση του μαθητικού τουρισμού στην Πρέβεζα

Αύξηση του μαθητικού τουρισμού στην Πρέβεζα

Μία σημαντική ανάσα παίρνει το τελευταίο διάστημα η αγορά της Πρέβεζας, καθώς για πρώτη ίσως φορά η περιοχή δέχεται δεκάδες επισκέψεις μαθητών μέσω των σχολικών εκδρομών.
Τόσο τον περασμένο μήνα, αλλά ιδιαίτερα μέσα στον Απρίλιο η Πρέβεζα έχει δεχθεί δεκάδες επισκέψεις από σχολεία από την Κέρκυρα, το Βόλο, τις Σπέτσες, την Πάτρα, τη Χαλκιδική, τις Σέρρες και πολλές ακόμη πόλεις της Ελλάδας, τα οποία είτε επισκέπτονται την Πρέβεζα για λίγες ώρες, είτε διανυκτερεύουν στην περιοχή στα πλαίσια διήμερων και τριήμερων εκδρομών.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, η οποία στην ουσία δεν βασίζεται μόνο στις...ομορφιές της περιοχής αλλά είναι αποτέλεσμα ενεργειών και προεργασίας των δύο τελευταίων χρόνων από το τμήμα εμπορίου και τουρισμού που υπάγεται στη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

sxolikh 1

Στην ιστοσελίδα της Π.Ε. Πρέβεζας υπάρχει ξεχωριστή ενότητα που αναφέρεται στον μαθητικό τουρισμό, ωστόσο το τμήμα τουρισμού δεν περιορίστηκε εκεί, αφού μετά από συντονισμένες ενέργειες συγκέντρωσε μια πολύ μεγάλη λίστα από e-mail σχολείων σε όλη την Ελλάδα και σε πρώτη φάση τους απέστειλε ηλεκτρονικά ορισμένες θεματικές παρουσιάσεις για το Νομό Πρέβεζας με θέμα τη φύση, τις δραστηριότητες και την ιστορική μνήμη.

PrevezaGrFront

Η ανταπόκριση των σχολείων ήταν ενθαρρυντική την πρώτη χρονιά και φέτος οι προσπάθειες εντάθηκαν. Το αρμόδιο τμήμα της Π.Ε. Πρέβεζας από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι και σήμερα απέστειλε στα σχολεία ανά τακτά χρονικά διαστήματα φυλλάδια με διαδρομές και χρήσιμες πληροφορίες για την περιοχή καθώς και ολοκληρωμένα πακέτα εκδρομών για το τι μπορούν να δουν και να γνωρίσουν οι μαθητές αν επισκεφτούν την περιοχή με μονοήμερη, διήμερη ή τριήμερη εκδρομή.
Οι προσπάθειες της Π.Ε. Πρέβεζας επικεντρώθηκαν γύρω από την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και την επαφή των μαθητών με τη φύση και για το λόγο αυτό δόθηκε μεγάλη έμφαση στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Νικόπολης αλλά και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επικοινωνήσουν δεκάδες σχολεία για περισσότερες πληροφορίες για την περιοχή, ενώ πολλά από αυτά είτε επισκέφτηκαν ήδη την περιοχή είτε προγραμματίζουν να την επισκεφτούν το επόμενο διάστημα.

sxolikh

Το ενθαρρυντικό της υπόθεσης είναι πως σχολεία που ήδη βρέθηκαν στην Πρέβεζα δήλωσαν ενθουσιασμένα από την περιοχή και τη φιλοξενία, ενώ ενθαρρυντικό είναι επίσης το γεγονός πως και οι κατά τόπους διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Π.Ε. Πρέβεζας και έχουν αναρτήσει στις ιστοσελίδες τους, στον τομέα των προτάσεων σχολικών εκδρομών και την Πρέβεζα.
Επόμενο βήμα για την Π,Ε, Πρέβεζας είναι να γίνει ένα παρόμοιο άνοιγμα και σε σχολεία του εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: