Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Βίντεο - Ντοκουμέντο: Η στιγμή της επίθεσης στη Μανωλάδα - Άφαντοι οι τρεις επιστάτες που "γάζωσαν" τους "σκλάβους" των χωραφιών!


- Στα χέρια της Αστυνομίας ο εργοδότης και ο άνθρωπος που "έκρυβε" τους δράστες

- Αναζητούνται οι τρεις επιστάτες που αιματοκύλισαν τα φραουλοχώραφα
- Ο ένας είχε "μπλέξει" ξανά σε υπόθεση με αλλοδαπούς
- Έφυγαν και ξαναγύρισαν με τα όπλα για να "γαζώσουν" τα θύματά τους!
- Αστυνομία "Θα πατάξουμε την εκμετάλλευση αλλοδαπών"
- Αίτημα της Αστυνομίας στην Εισαγγελία να δοθούν οι φωτογραφίες των δραστών στη δημοσιότητα

Την ώρα που οι εικόνες των ματωμένων εργατών κάνουν το γύρο του κόσμου και προκαλούν διεθνή κατακραυγή, η Ελληνική Αστυνομία είναι "στο πόδι", για να βρει και να περάσει χειροπέδες στους τρεις επιστάτες που δεν δίστασαν να "γαζώσουν" με τα όπλα τους 200 μετανάστες επειδή τόλμησαν να ζητήσουν τα χρήματά τους, για τον ιδρώτα που έριχναν για 6 μήνες.


Ένα βίντεο - ντοκουμέντο που δημοσιεύεται στο kathimerini.gr αποκαλύπτει τις απίστευτες εικόνες που ακολούθησαν, λίγο μετά την αποχώρηση των "πιστολέρο" από το σημείο.
Όταν το χώμα είχε βαφτεί κόκκινο από το αίμα των εργατών - σκλάβων, οι οποίοι σφάδαζαν απ' τους πόνους!
Συνάδελφοί τους, που γλίτωσαν από τα πυρά των τριών ανθρώπων του εργοδότη, προσπαθούσαν σαστισμένοι να βοηθήσουν όποιους μπορούσαν και με ό,τι μέσο διέθεταν...





Οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας
Το μεσημέρι, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την πορεία των ερευνών.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν εντοπιστεί οι τρεις επιστάτες ηλικίας 39, 27 και 21 ετών, 
οι οποίοι μάλιστα, όπως είπε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, έφυγαν από το χώρο της συμπλοκής και επέστρεψαν με τα όπλα, για να πυροβολήσουν τους εργάτες!

Με λίγα λόγια δηλαδή, η κατάσταση δεν "ξέφυγε" και έπεσαν πυροβολισμοί...
Οι δράστες, έφυγαν αποφασισμένοι και επέστρεψαν με τα όπλα τους - δύο κυνηγετικά και ένα πιστόλι - για να προκαλέσουν μακελειό! 28 άνθρωποι τραυματίσηκαν από τα πυρά τους, εκ των οποίων οι 7 παραμένουν στο νοσοκομείο, εκτός κινδύνου.

Μάλιστα, ο ένας από τους τρεις επιστάτες, ο 27χρονος, είχε εμπλακει και τον Αύγουστο του 2012 σε επεισόδιο με αλλοδαπούς που του ζητούσαν λεφτά και για τη συγκεκριμένη υπόθεση δεν εχει γίνει ακόμα η δίκη.
Με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ ανατέθηκε στο γραφείο αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας έρευνα, για το αν οι συγκεκριμένοι δράστες εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις ρατσιστικής βίας.

Χειροπέδες στον άνθρωπο που έκρυβε τους επιστάτες

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τις Αστυνομίας, εκτός από τον 57χρονο εργοδότη των αλλοδαπών που κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, 
χειροπέδες περάστηκαν και σε έναν 38χρονο στην Αμαλιάδα, ο οποίος από την ώρα την επίθεσης έκρυβε τους δύο από τους τρεις επιστάτες.
Μάλιστα, στην κατοχή του 38χρονου και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα σπρέι πιπεριού και ένα κυνηγετικό όπλο, του οποίου η άδεια κατοχής είχε λήξει.

Επίσης, έχει γίνει αίτημα της Αστυνομίας στην Εισαγγελία, για να δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των φερόμενων ως δραστών.

Στο χώρο του περιστατικού οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:
Πέντε κενά και ένα πλήρες φυσίγγιο
Πέντε συγκεντρωτήρες φυσιγγίων
Δέκα πέντε σιδερένιους σωλήνες
Δώδεκα αυτοσχέδια ρόπαλα 


Δεν υπάρχουν σχόλια: