Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Δεξιές "ευαισθησίες"


Ο γραφικός πατριδοκάπηλος βουλευτής-τηλέμπορας είναι ίσως ο πιο αγαπημένος τύπος των σατιρικών εκπομπών.

Και είναι αλήθεια ότι πολλές φορές διασκεδάζουμε με τα λεγόμενα του σε σημείο να λέμε «τι πίνει και δεν μας δίνει». 

Και φυσικά δεν θα χαραμίζαμε χρόνο για να σχολιάσουμε την παπαριά που είπε ζητώντας την επέμβαση του εισαγγελέα για το εξώφυλλο του περιοδικού «Unfollow» που κατά τον ίδιον: «Παρουσιάζεται ο Πρωθυπουργός της χώρας πυροβολημένος στο κεφάλι, σαν να λένε στον τρομοκράτη: πήγαινε σκότωσε τον Σαμαρά».

Το θέμα όμως τώρα είναι ότι αυτές τις παράλογες αντιλήψεις του πρώην στελέχους του Καρατζαφέρη τις ασπάζονται αρκετοί μέσα στην Ν.Δ και είναι χαρακτηριστικό αυτό που ακούμε στο βίντεο να μας λέει η βουλευτής Σοφία Βούλτεψη. Ότι δηλαδή αυτό το εξώφυλλο συμβάλει σε «υποκίνηση της βίας, η υπόθαλψη έστω και μ αυτό τον τρόπο της βίας, αποτελεί πάρα πολύ σοβαρή συνέπεια σε οτιδήποτε συμβεί στην χώρα».

Είπε δηλαδή με άλλα λόγια αυτά που ισχυρίστηκε ο Γεωργιάδης.

Εδώ πια θα τρελαθούμε εντελώς. Το εξώφυλλο είχε σαν ερέθισμα τα παιδιά που συνελήφθησαν και βασανίστηκαν άγρια για την ληστεία στο Βελβεντό και τις φωτοσοπαρισμένες φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΛΑΣ «ώστε να είναι οι συλληφθέντες "αναγνωρίσιμοι" όπως είπε ο υπουργός δημόσιας τάξης», και αναφέρει το περιοδικό.

Σύμφωνα πάντα με το περιοδικό «η Ελληνική αστυνομία βασανίζει ανηλεώς στα αστυνομικά τμήματα, στους δρόμους ακόμα και έχοντας εισβάλει σε σπίτια ανθρώπων», κάτι που δεν παραδέχονται με τίποτα οι «αρμόδιοι». «Οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι το ενδεχόμενο να εκτεθούν προσωπικά ή να τιμωρηθούν είναι απίθανο. Τους προστατεύει σκόπιμα και συστηματικά η Ελληνική Πολιτεία» συνεχίζει το δημοσίευμα.

Ασχετα αν ήταν επιτυχημένη ή όχι η έμπνευση που είχαν οι σχεδιαστές του εξωφύλλου του περιοδικού, η προσπάθεια τους ήταν ώστε «Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΗ» -όπως είπε ο Δενδιας για την φωτοσοπιά που αποσκοπούσε να είναι αναγνωρίσιμα τα συλληφθέντα παιδιά του Βελβεντό- γ' αυτό έκαναν «PHOTOSHOP ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ».

Αμφιβάλλει κανείς ότι η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης, με επικεφαλής τον Σαμαρά, που μας «σώζει» κι αυτή την φορά, όπως την παρουσιάζει πρωθυπουργός και «αρμόδιοι» δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα;

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις



Δεν υπάρχουν σχόλια: