Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Έντονος προβληματισμός για την παραλιακή εθνική οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας

Έντονος προβληματισμός για την παραλιακή εθνική οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας

Έντονος είναι ο προβληματισμός που υπάρχει για την κατάσταση της παραλιακής εθνικής οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, η οποία έχει κοπεί στα δύο μετά τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα.
eo paraliakh2
Οι κατολισθήσεις και οι καθιζήσεις κοντά στη γέφυρα της Δέσπως συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη και η παρατεταμένη κακοκαιρία προκαλεί επιπλέον προβληματισμό στους φορείς της Πρέβεζας, οι οποίοι πλέον θέτουν ως βασικό ζητούμενο τουλάχιστον να κρατήσουν τους δρόμους που ακόμα αντέχουν στην κακοκαιρία - ανοιχτούς και την κυκλοφορία ανεμπόδιστη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο επαρχιακός δρόμος στη Λυγιά, μέσω του οποίοι διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων μετά το κλείσιμο της Εθνικής οδούς Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, λόγω των καθιζήσεων στη γέφυρα της Δέσπως.

Το ενδεχόμενο να υπάρξουν προβλήματα και στον συγκεκριμένο δρόμο μόνο απίθανο δεν θεωρείται αφού σύμφωνα με μαρτυρίες από διερχόμενους οδηγούς σε κάποια σημεία υπάρχουν προβλήματα με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται μόνο το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, ενώ άν συνεχιστεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων από το σημείο, δεν αποκλείεται τα προβλήματα θα ενταθούν.

Τόσο στους κατοίκους της περιοχής όσο και στους διερχόμενους οδηγούς υπάρχει έντονος προβληματισμός για το τι θα γίνει σε περίπτωση που κλείσει και η επαρχιακή οδός της Λυγιάς αφού αυτό σημαίνει ότι ο νομός θα «κοπεί» στα δύο.
Από την άλλη πλευρά η μετακίνηση από την Εθνική οδός Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας μέσω Αρχαγγέλου δεν θεωρείται ως η καλύτερη λύση αφού εκτός από το ότι αυτό θα δημιουργήσει κυκλοφοριακή συμφόρηση στο Καναλάκι, ο δρόμος σύνδεσης με την εθνική οδό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος.
Από όλους κρίνεται αναγκαία η αποκατάσταση των ζημιών στη γέφυρα της Δέσπως κάτι όμως που δεν αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα αφού το φαινόμενο εξελίσσεται και διευρύνεται καθημερινά και μόνο όταν τελειώσουν οι βροχοπτώσεις θα μπορεί να γίνει παρέμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: