Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Εντός 15 ημερών η απόφαση του δικαστηρίου για την ΕΑΣ Πρέβεζας.

Εντός 15 ημερών η απόφαση του δικαστηρίου για την ΕΑΣ Πρέβεζας

Στις αίθουσες του δικαστικού μεγάρου της Πρέβεζας, δόθηκε χθες το μεσημέρι ακόμη μια «μάχη» των εργαζομένων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας που δεν αποδέχονται το σχέδιο αναδιοργάνωσης, αυτή τη φορά για την επικύρωση ή την απόρριψη του σχεδίου για τον οργανισμό. Η απόφαση θα βγει εντός 15 ημερών, ενώ υπάρχει και το δικαίωμα έφεσης σε κάθε περίπτωση.

Το νομικό επιτελείο των διαφωνούντων με το σχέδιο εργαζομένων-πιστωτών, οι οποίοι ήταν παρόντες και στη δικαστική αίθουσα, παρενέβη, ζητώντας την απόρριψη του σχεδίου. Οι δικηγόροι των διαφωνούντων με το σχέδιο εργαζομένων, τόνισαν επίσης πως υπάρχει ένσταση νομιμότητας της διαδικασίας, γι' αυτούς και θεωρούν το σχέδιο, βάσει νομικών επιχειρημάτων άκυρο, ελεγκτέο και μη νόμιμο, ενώ παραβιάζει και συγκεκριμένη ευρωπαϊκή κοινοτική οδηγία.

Παράλληλα πρόσθεσαν πως δεν υπάρχει αίτηση πραγματογνώμονα για το σχέδιο, ενώ τέθηκε και το καίριο ερώτημα, αν έχει δικαίωμα μια εταιρία υπό καθεστώς πρώχευσης να κάνει απόσχιση κλάδου.

Ο δικηγόρος της ΕΑΣ, ανέφερε πως πρόθεση του σχεδίου είναι να εξασφαλιστούν οι 110 θέσεις εργαζομένων. Επέμεινε ακόμη πως είναι καταχρηστική η παρέμβαση των εργαζομένων, που κατά τη γνώμη του θέλουν να κλείσουν την Ένωση. Το ΙΚΑ από την πλευρά του, μέσω του νομικού του εκπροσώπου, ζήτησε να απορριφθεί το σχέδιο.

Κλήθηκαν και εξετάστηκαν δύο μάρτυρες, ο Α.Π. (εργαζόμενος στην ΈΑΣ) και ο Δ.Σ. (ορκωτός λογιστής).

Όλες οι πλευρές ανέπτυξαν να νομικά τους επιχειρήματα και πλέον απομένει η δικαιοσύνη να «μιλήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: