Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ο ''επικίνδυνος'' κύριος Γιάννης Στουρνάρας.


Mπορεί κανείς να χρεώσει στον Γιάννη Στουρνάρα ακόμη και την συντέλεια του κόσμου. Δεν μπορεί όμως να του αμφισβητήσει την θέλησή του να απαλλαγεί η Ελλάδα από το χυδαίο, αρρωστημένο, παρασιτικό, βρώμικο και δολοφονικό παρακράτος των δημοσίων οργανισμών, των περίφημων ΔΕΚΟ. Μιλάμε για τα ημικρατικά άνδρα της διαφθοράς, φυτώρια του πιο βαθέως σκότους που ελέγχει μια χώρα της οποίας οι υπουργοί οικονομικών χάνουν, ωσαν να πρόκειται για τα κλειδιά του σπιτιού τους, την λίστα Λαγκάρντ και σουλατσάρουν ελεύθεροι ανά τον πλανήτη με την ανοχή του πρωθυπουργού.


Το πόσο αρρωστημένο και βαθύ είναι το παρακράτος των ΔΕΚΟ (και των πλέον σεσημασμένων από δαύτες) αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά τις τελευταίες ώρες με τις παρεμβάσεις -οι οποίες συνεχίζονται-βουλευτών όπως οι κ.κ Κουκουλόπουλος του ΠΑΣΟΚ και Ξηροτύρη της ΔΗΜΑΡ. 

Φυσικά κανείς από τους φανερούς αλλά και κυρίως τους σκοτεινούς υπερασπιστές του παρακράτους των ΔΕΚΟ δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί απέναντι στα δύο κραυγαλέα πετυχημένα παραδείγματα αποκρατικοποίησης όπως είναι η είσοδος της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ. Εδώ όπου ο Μιχάλης Τσαμάζ και τα στελέχη του Οργανισμού έχουν καταφέρει να αλλάξουν το νοσηρό προφίλ της διαπλοκής που κουβαλούσε δεκαετίες ολόκληρες ο πρώην κρατικός γίγαντας και να τον μετατρέψουν σε μια σύγχρονη, ανταγωνιστική και υποδειγματική επιχείρηση προς όφελος των πολιτών.

Κανένα πληρωμένο πιστόλι, εντός και εκτός του κοινοβουλίου, δε να μπορεί να μας πείσει για το πόσο καλό είναι το φαύλο κράτος των εγχώριων συμμοριών με τους κομματάρχες να υποδύεται τον επιχειρηματία και να διαπλέκεται με συγκεκριμένους Νονούς της ελεύθερης αγοράς.

Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να βρίσκεται 3 χρόνια τώρα στο έλεος του Μνημονίου και της Τρόικας και να μην έχει γίνει η παραμικρή παρέμβαση στον χυδαίο παρακρατικό μηχανισμό του Δημοσίου, πέρα από την λεηλασία μισθών και συντάξεων.

Δεν είναι δυνατόν κάποιοι από τους εθνοπατέρες να σκίζουν τα ρούχα τους για το αν θα ιδιωτικοποιηθούν οι ΔΕΚΟ που υποθάλπουν πάσης φύσεως συμμορίες και να μην δίνουν δεκάρα για τα πιο ισοπεδωτικά μέτρα που εξαθλιώνουν τις ζωές μας.

Πράγματι, ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος του σκοτεινού παρακράτους που ευθύνεται για την νέα «μικρασιατική καταστροφή» της χώρας. Είναι επικίνδυνος αντίπαλος επειδή έτυχε να μην έχει πολιτικό παρελθόν, να μην έχει διατελέσει ελεγχόμενος υπουργός Εξωτερικών, να μην έχει περάσει από «σημαδεμένες» πολιτικές θέσεις.

Ο Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος ενόχλησε συγκεκριμένα συμφέροντα με την απόφασή του να ζητήσει ξανά την λίστα Λαγκάρντ την οποία έχασε το έπιπλο γραφείο του Παπακωνσταντίνου-ο οποίος τρέμει μην έχει το τέλος του Καντάφι, όταν το εξαθλιωμένο πλήθος θα του ζητάει το λόγο-και δεν διάβασε ποτέ ο Βενιζέλος αλλά είδε ότι ψηλά στην λίστα υπήρχαν ονόματα Εβραίων.

Αυτός ο Γιάννης Στουρνάρας είναι επικίνδυνος και μη ελεγχόμενος και καλά θα ήταν να βγει από τη μέση. Και επειδή τα κουμπούρια της τρομοκρατίας έχουν σιγήσει, αναζητούνται άλλες μέθοδοι που εξασθενούν αργά αλλά σίγουρα τους οργανισμούς των υποψήφιων στόχων.

Κι αυτή τη στιγμή ο Γιάννης Στουρνάρας που γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η Ελλάδα, αν δεν απεμπλακεί το Δημόσιο από τις ξιπασμένες ΔΕΚΟ που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις μοιράζοντας χρήμα σε πάσης φύσεως συμμορίες-συμμορίτες και οι ίδιοι-είναι επικίνδυνος αντίπαλος.

Ένας αντίπαλος που έχει ανθρώπινες ανάγκες όπως το να πίνει νερό, το να παραγγέλνει delivery, όταν- πολύ συχνά- μένει ως αργά στο γραφείο, να βγάζει βόλτα τον γέρικο σκύλο του, κάτι που δεν διαφεύγει της παρατήρησης των ορκισμένων σκοτεινών συμφερόντων που δεν θέλουν με τίποτε η Ελλάδα να ξεφύγει από τα φονικά νύχια τους.

Τα σεσημασμένα συμφέροντα έχουν εξαγοράσει συγκεριμένα κόμματα του κοινοβουλίου -παραδοσιακά και νεόφερτα-και μοιράζονται την κρατική λεία. Είναι δε τόσο αδίστακτα και με τέτοιες διεθνείς πλάτες που επιμένουν να λεηλατούν με κάθε τρόπο ακόμη και τις δόσεις της Τρόικας.

Μάλιστα με το πέρασμα των δεκαετιών έχουν αποκτήσει "διεθνείς άκρες" ώστε να έχουν πρόσβαση και στις κορυφές των δανειστών μας. Ακόμη και εξαθλιωμένη ζητιάνα η Ελλάδα, δεν πρέπει να ξεφύγει από τον έλεγχό τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: