Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Αντιφασιστική εξόρμηση στη Φιλιππιάδα.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Το Σαββάτο 20/10 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στη Φιλιππιάδα εξόρμηση της «κίνησης για τη δημιουργία ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ στο ν. Πρέβεζας» με αφορμή την απαράδεκτη τακτική της Χρυσής Αυγής με αφορμή το παζάρι στη Φιλιππιάδα. 

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που μοιράστηκε είναι.

Η επίθεση της Χρυσής Αυγής σε μικροπωλητές αθωώνει την κοινωνική καταστροφή που ζούμε.
Στη Φιλιππιάδα με αφορμή το παζάρι, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας, η φασιστική-νεοναζιστική Χρυσή Αυγή συνεχίζει με συμμορίτικο τρόπο την «παρέμβασή» της σε βάρος των μικροπωλητών.
Την ώρα που συγκυβέρνηση-Ε.Ε.-ΔΝΤ αποφασίζουν για 500 ευρώ μισθό, για απελευθέρωση των απολύσεων, για ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, για σύνταξη-επίδομα κηδείας στα βαθιά γεράματα, για την επιβολή φτώχιας και εξαθλίωσης παντού, αυτοί κυνηγούν μικροπωλητές!!!. Την ίδια ώρα με το προσχεδιασμένο πογκρόμ που οργανώνουν κατά των μικροπωλητών προσφέρουν ξεκάθαρη υπηρεσία στη συγκυβέρνηση αποπροσανατολίζοντας την οργή του κόσμου για τα νέα πακέτα λιτότητας.
Συνθηματολογούν ενάντια στους τοκογλύφους και τα λαμόγια αλλά στήριξαν ανοιχτά το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας στην τράπεζα του Σάλλα. Τους είδατε να κάνουν κάτι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ; Τους είδατε να κάνουν τίποτα για τους οφειλέτες στα ταμεία και για την απλήρωτη-ανασφάλιστη εργασία στην περιοχή μας;
Μάλλον θα κανονίζουν με τους εργοδότες, πώς θα προσλάβουν Έλληνες εργαζόμενους με 300 ευρώ, στη θέση ξένων κακοπληρωμένων εργαζόμενων, μέσω των δουλεμπορικών «γραφείων ευρέσεως εργασίας μόνο για Έλληνες», που θέλουν να συστήσουν. Δηλαδή, «εξασφαλίζουν» σε Έλληνες εργαζόμενους μισθούς χαμηλότερους και από αυτούς που έπαιρναν στην ίδια θέση οι προκάτοχοί τους μετανάστες!!!

Τέτοια σύμπτωση με το κεφάλαιο, τη συγκυβέρνηση και την τρόικα;
Οι φασιστικές επιθέσεις είναι το άλλο πρόσωπο της κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας που έχει ανάγκη το σύστημα σήμερα. Το μίσος που προσπαθούν να σπείρουν οδηγεί την κοινωνία σε αλληλοσφαγή και σε ήττα. Καλλιεργούν τον εμφύλιο μεταξύ των φτωχών και των κατατρεγμένων και εμποδίζουν τον ενωτικό αγώνα όλων μας για μια καλύτερη ζωή με αλληλεγγύη, ισότητα και δικαιοσύνη.
Η αντίληψη και η πρακτική τους, οδηγεί όλους μας στην υποταγή σε αυτούς που έχουν το χρήμα, τα ΜΜΕ και την εξουσία.
 Να σταματήσουν τώρα τα πογκρόμ της αστυνομίας και των φασιστών.
 Να σταματήσουν τα σχέδια για στρατόπεδο συγκέντρωσης στην περιοχή.
Ο ξεσηκωμός ενάντια στα μέτρα της συγκυβέρνησης -και όχι το κυνήγι των μικροπωλητών- είναι η μόνη σωτηρία για το λαό, αλλά και ο δρόμος για να ηττηθεί ο φασισμός που επιβάλει τη σιωπή και τη συμμόρφωση στις εντολές του κεφαλαίου.


Κίνηση για τη δημιουργία ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
στο ν. Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: