Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Η λίστα με τους καταθέτες στην Ελβετία και το κράτος-παρακράτος



Μια ακόμη ένδειξη της σήψης του πολιτικού συστήματος είναι η εξαφάνιση της περίφημης ηλεκτρονικής λίστας με τους 2.000 Έλληνες που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία.

Την λίστα αυτή έδωσε η Λαγκάρντ στον Παπακωνσταντίνου και τώρα θα πρέπει να καλέσουμε τον Ντέηβιντ Λάγκτον για να την εντοπίσει. Χάθηκε μέσα στο βαθύ ΠΑΣΟΚ. Ο Παπακωνσταντίνου αρχικά είπε ότι έδωσε τμήμα της λίστας στον θαμώνα των τηλεπαραθύρων Καπελέρη και στη συνέχεια ολόκληρη την λίστα στον Ιωάννη Διώτη, τον άνθρωπο που ανέκρινε τον Κάρλος το Τσακάλι στις γαλλικές φυλακές. Ε, είναι πιο εύκολο να βρεις την συνταγή της κόκα κόλα παρά να σου αποκαλύψει ο Διώτης αν παρέλαβε λίστα και μάλιστα σε ηλεκτρονική μορφή.

Είπε ο Παπακωνσταντίνου: « Προς τα τέλη του 2010 ζήτησα με δική μου πρωτοβουλία από την Γαλλίδα ομόλογό μου Christine Lagarde στοιχεία για Έλληνες καταθέτες σε Ελβετικές τράπεζες από τη λίστα που ακουγόταν διεθνώς ότι υπήρχε στην κατοχή των Γαλλικών αρχών. Μέσω διπλωματικής οδού εστάλη λίστα με περίπου 2000 ονόματα Ελλήνων με στοιχεία καταθέσεων παρελθόντων ετών ύψους περίπου 1,5 δις Ευρώ σε μία Ελβετική τράπεζα. Τα ονόματα των μεγαλυτέρων καταθετών δόθηκαν στον τότε Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρη για έρευνα και διασταύρωση με εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία. Στη συνέχεια η πλήρης ηλεκτρονική λίστα παραδόθηκε προς έρευνα στο νέο Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γ. Διώτη. Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Οικονομικών Η. Πλασκοβίτης διερευνούσε τη σύναψη διακρατικής συμφωνίας με τις ελβετικές αρχές για την απόδοση φόρου στο σύνολο των ελληνικής προέλευσης καταθέσεων, διαπραγμάτευση που συνεχίστηκε και μετά την αποχώρησή μου από το Υπουργείο και δεν έχει μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί». 

Σήμερα η διεθνής ξεφτίλα συνεχίζεται με τον Γιάννη Στουρνάρα να επιχειρεί να την ανακτήσει ακριβοπληρώνοντας ιδιωτικούς αστυνομικούς και τον θρυλικό Πεπόνη που τα κάνει όλα να έχει διατάξει τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας αφενός για την αναζήτηση της συγκεκριμένης δισκέτας και αφετέρου για τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες χάθηκε το Ιερό Δισκοπότηρο. Όσο για τον Παπακωνσταντίνου ισχυρίστηκε ότι δεν έδωσε την λίστα στον ΣΔΟΕ για να μην γίνουν εκβιασμοί σε βάρος των καταθετών μια και είναι γνωστό ότι στον ΣΔΟΕ υπάρχουν διεφθαρμένοι!

Είναι φοβερό να το ακούς από στόμα υπουργού που ήταν πολιτικός προιστάμενος στο μπουρδέλο που περιγράφει. Μόνο που ο πολίτες έχουντην αίσθηση πως πέρα από τους εκβιαστές του ΣΔΟΕ υπάρχουν και συνάδελφοι του Παπακωνσταντίνου-πολιτικοί-οι οποίοι πλούτησαν από τέτοιου είδους εκβιασμούς και νταλαβέρια.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωνε στους Financial Times ότι «από τις εφημερίδες έμαθα για την ύπαρξη του CD».

Ε, λοιπόν αυτός ο παρακρατικός-κρατικός μηχανισμός και αυτό το χυδαίο πολιτικό προσωπικό ζητεί από μισθωτούς και συνταξιούχους άλλα 10 δις φόρο αίματος.

Όπου και να ακουμπήσεις αυτό το κράτος ζέχνει.Α, να χαθείτε ξιπασμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: