Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ο ΟΠΑΠ, η Αριστερά με τις δεξιές τσέπες, οι 220 γαλαζοαίματοι υπάλληλοι και η νομική σύμβουλος με τους 20 μισθούς!


Ήταν συγκινητική η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα προς τους «ταλαίπωρους» μονίμους υπαλλήλους του ΟΠΑΠ-κοντά στους 220 τον αριθμό- που αμείβονται με μισθούς Steve Jobs παρότι οι περισσότεροι είναι απλά απόφοιτοι Λυκείου. 

Ανάμεσα σ' αυτούς υπάρχουν και 80 που είχε διορίσει η Μελίνα Μερκούρη όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού. 

Μιλάμε για μια εκλεκτή κάστα υπαλλήλων ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και κάποιοι που λαμβάνουν 272.000 ευρώ το χρόνο, όπως απεκάλυψε το Capital.gr.

Οι συγκεκριμένοι γαλαζοαίματοι υπάλληλοι του ΟΠΑΠ δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πλέμπα των υπαλλήλων της ΟΠΑΠ Υπηρεσιών, οι οποίοι βγάζουν όλη τη δουλειά με πενιχρές αμοιβές σε σχέση με τους 220. 

Είναι τέτοια η «πάλη των τάξεων» στον αμαρτωλό Οργανισμό-στον οποίο όσο κι αν ακούγεται παράξενο, μόνο ο Γιάννης Σπανουδάκης προσπάθησε να βάλει μια τάξη και να σπάσει το προκλητικό μονοπώλιο-που ακόμη και η αιμοδοσία είναι αντικείμενο πολέμου ανάμεσα στους υπαλλήλους. Να γιατί:

Όταν ένας από τους 220 μονίμους υπαλλήλους του ΟΠΑΠ δίνει αίμα, δικαιούται 5 μέρες άδεια το μήνα-λες και πρόκειται για τραυματία του Βιετνάμ.

Αυτό συμβαίνει με τους 220 το μόνιμου προσωπικού. Όταν οι ταλαίπωροι υπάλληλοι της ΟΠΑΠ Υπηρεσιών επιχείρησαν να διεκδικήσουν κι εκείνοι αντίστοιχες μέρες άδειας μετά την αιμοδοσία, έπεσε απαγορευτικό-δεν είμαστε όλοι το ίδιο ε;

Ως νομικός σύμβουλος στον αμαρτωλό ΟΠΑΠ εργάζεται και σύζυγος βουλευτή της ΔΗΜΑΡ η οποία λαμβάνει 5.000 ευρώ το μήνα επί 14 μισθούς και 6 μισθούς το χρόνο bonus!
Ναι, μάλιστα! Αυτές είναι οι αμοιβές της νομικής συμβούλου.

Κατά τ' άλλα ο Αλέξης Τσίπρας σε μια «επαναστατική» ομιλία 1947 λέξεων για το γιατί δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΠΑΠ και να παραμείνει άνδρο διαφθοράς δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τις σκοτεινές συμβάσεις και την διαπλοκή, για τα δις που έχουν παντελονιάσει συγκεκριμένες τσέπες και για κάτι μυστήρια δελτία του στοιχήματος που έμπαιναν στο σύστημα λίγα λεπτά πριν κλείσει-από συγκεκριμένα πρακτορεία- και έκαναν κάποιους κροίσους για πολλές ζωές.

Ο Τσίπρας λοιπόν και η ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη ανησυχούν σφόδρα για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ.

Έχουν τους λόγους τους.

Από την Ιόλη Πιερίδη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: