Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Τζουμερκιώτικα :«Πάει το πουλάκι. Πέταξε. Η ΔΩΔΩΝΗ χάθηκε. Θυσιάστηκε!»

(Ο κ. Τσίπρας συνοδευόμενος από την κα Γεροβασίλη (βουλευτή Άρτας) κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ)

«Τη νομιμότητα της διαδικασίας πώλησης της πλειοψηφίας των μετοχών της Δωδώνης στο κοινοπρακτικό σχήμα, «Strategic Initiatives», αμφισβήτησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε χθες τα Ιωάννινα και τις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας, η οποία τελεί υπό κατάληψη από τους συνεταιριστές, τους κτηνοτρόφους και τους εργαζομένους της. Απευθυνόμενος στους παραγωγούς δήλωσε ότι «εμείς ήμαστε εδώ, για να αναδείξουμε όχι μόνο το ότι δεν μπορεί κάποιοι να εκποιούν περιουσία και τα εργαλεία ανάπτυξης των τοπικών οικονομιών, αλλά, ταυτόχρονα, για να δεσμευτούμε απέναντι στους εργαζομένους ότι θα επανεξετάσουμε το νόμιμο της διαδικασίας μεταφοράς του μετοχικού κεφαλαίου της Αγροτικής Τράπεζας σε ιδιώτες».

Όταν, εάν, οπόταν, επειδάν, έως, έστε, άχρι….
Με λίγα λόγια ο κ. Τσίπρας μας έταξε ένα καλό μνημόσυνο.
Με κάτι τέτοια «πάει το πουλάκι. Πέταξε. Η ΔΩΔΩΝΗ χάθηκε. Θυσιάστηκε!»
Αυτές οι πατσιαβέλες δεν βαφτίζονται ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. «Των οικιών ημων εμπιμπραμένων…». 

Αντίσταση κατά την   άποψη του ορεινού και άξεστου Τζουμερκιώτη είναι:
«Ίσως στερηθώ το ψωμί μου. Ίσως το στρώμα ξεπουλήσω και τα ρούχα μου. Ίσως δουλέψω σκουπιδιάρης, πετροκόπος και χαμάλης. Ίσως να σωριαστώ γυμνός και πεινασμένος εχθρέ του ήλιου, αλλά δεν παζαρεύω κι ως τον ύστατο χτύπο της καρδιάς μου θα αντιστέκομαι, θα αντιστέκομαι, θα αντιστέκομαι,...»
 ΣΑΜΙΧ ΚΑΣΕΜ
Ακούει κανείς;

                                  Μετά  Τιμής
                       Αγναντίτης – Τζουμερκιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: