Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΑΣ


Ασμένως πληροφορηθήκαμε ότι φέτος, λόγω της συγκεκριμένης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας, δεν λειτούργησαν  θερινά Τμήματα στη Βουλή. Με απλά λόγια, δεν πήγανε διακοπές οι βουλευτές μας. Τους δόθηκε «άδεια» ελάχιστων ημερών, κοντά στον Δεκαπενταύγουστο. 
Καλοσύνη τους. Είχαν αλήθεια πολλή δουλειά να κάνουν. Τι δουλειά;
Να μας «κοντύνουν» ακόμη περισσότερο.
Να παραδώσουν και την τελευταία ικμάδα ελευθερίας της χώρας μας. Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Δ.Ν.Τ. κλπ. Πολλοί οι μουστερήδες.  
Εγώ πληροφορούμενος την  «υπέρβαση» αυτή των βουλευτών μας, καθόλου δεν ενοχλήθηκα. Απλά μού ήρθαν στο μυαλό αυτά που διάβασα στην ημερήσια εφημερίδα ΣΚΡΙΠ πριν από εκατό και βάλε χρόνια.  (Φύλλο: 24/7/1895, σελίδα: 1, εφημερίδα  ΣΚΡΙΠ) .
Πρόσφατα θα έλεγα …

Η αλήθεια είναι πως είτε λειτούργησε είτε όχι η Βουλή  το καλοκαίρι: 
«Η νέα συγκυβέρνηση είναι δεσμευμένη απέναντι στην ΕΕ και την ελληνική πλουτοκρατία να φορτώσει στο λαό την καπιταλιστική κρίση. Η αναδιαπραγμάτευση δεν γίνεται για να προστατεύσει το λαό από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης».
Άρα, το μόνο που μας μένει είναι η σωστή ερμηνεία  και εφαρμογή του  άρθρου . 120 παρ. 4,  του ισχύοντος Συντάγματος.
«Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»
(Η τζουμερκιώτικη συνταγή: Η μόνη ενδεδειγμένη ψυχοθεραπεία είναι τα ακούσματα του κλαρίνου). 

                                         Μετά Τιμής
                        Αγναντίτης - Τζουμερκιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: