Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Πρωτιά για Πρεβεζάνο μαθητή στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων

Πρωτιά για Πρεβεζάνο μαθητή στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων

Μια σημαντική διάκριση επιφύλασσε για τον 17χρονο μαθητή Χάρη Ιωάννου που κατάγεται από την Πρέβεζα, ο 24ος Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός νέων Επιστημόνων, που πραγματοποιήθηκε 21 με 26 Σεπτεμβρίου στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.
Ο 17χρονος μαθητής, με καταγωγή από την Πρέβεζα, με την πρωτότυπη κατασκευή ευρεσιτεχνίας που παρουσίασε , απέσπασε το πρώτο βραβείο στη « Μηχανική» , κάτι το οποίο αποτελεί σπουδαία επιτυχία τόσο για τον ίδιο και την οικογένειά του , όσο και για την Ελλάδα . Παράλληλα με το βραβείο του απονεμήθηκε και χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ.

Ο Χάρης Ιωάννου με το σχέδιο και την κατασκευή : «Μηχανή ενίσχυσης δύναμης και υποβοήθησης κινήσεων παλάμης» συμμετείχε αρχικά στο 2ο Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας, ACSTAC στο Κολέγιο Ανατόλια, στη Θεσσαλονίκη, από 9 έως 11 Μαρτίου 2012.

Στη συνέχεια πήρε το 1ο βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων για το έτος 2012 και η ειδική επιστημονική επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων την έκρινε αξιόλογη, ενδιαφέρουσα και καινοτόμο ιδέα για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 24ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για Νέους Επιστήμονες.

iwannou xaris

Με την συσκευή αυτή άνθρωποι με σοβαρό βαθμό αναπηρίας μπορούν φορώντας την στο χέρι να σηκώσουν αντικείμενα που πριν δεν μπορούσαν! Ονομασία Εφεύρεσης:«Μηχανή ενίσχυσης δύναμης και υποβοήθησης κινήσεων παλάμης». Πηγή έμπνευσης της εφεύρεσής του όπως λέει ο ίδιος ήταν η γιαγιά του και επόμενος στόχος είναι να βρει επενδυτές και μετά από ένα χρόνο να κυκλοφορήσει στην αγορά σε πιο λεπτή και εύχρηστη μορφή!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χάρης Ιωάννου, ο οποίος ζει με την οικογένειά του στην Αθήνα , κατάγεται από το νομό μας , αφού ο πατέρας του Κώστας Ιωάννου (αδελφός του πρώην Νομάρχη Βασίλη Ιωάννου), κατάγεται από την Παναγιά του Δήμου Ζηρού . Μάλιστα ο νεαρός μαθητής αγαπά ιδιαίτερα την πόλη της Πρέβεζας , αφού εδώ και πολλά χρόνια «περνά» τα καλοκαίρια στο σπίτι του στην Πρέβεζα.

Η επιτυχία αυτή του Χάρη όπως ήταν φυσικό δεν πέρασε απαρατήρητη από τα μεγάλα Τηλεοπτικά Κανάλια , τα οποία και αφιέρωσαν εκτενή ρεπορτάζ για το διαγωνισμό, ενώ τόσο το MEGA στην εκπομπή MEGA ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ , όσο και ο ΣΚΑΙ στην εκπομπή LIFE φιλοξένησαν το νεαρό μαθητή και οι παρουσιαστές είχαν μαζί του ενδιαφέρουσα συζήτηση τόσο για την επιτυχία του , όσο και για τα μελλοντικά του σχέδια.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χάρης Ιωάννου αυτή τη βδομάδα θα γίνει δεκτός από το Υπουργείο Παιδείας.

Δείτε στο πρώτο βίντεο που ακολουθεί τον 17χρονο μαθητή στον διαγωνισμό της Μπρατισλάβας (μετά το 2:27") και στο δεύτερο βίντεο τι είπε στην εκμπομπή Life που προβάλλεται στο ΣΚΑΪ κάθε μεσημέρι.



Δεν υπάρχουν σχόλια: