Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

"Ο Αμβρακικός είναι το σπίτι μας"


Το ενδιαφέρον των επισκεπτών της εμποροπανήγυρης στην Άρτα συγκεντρώνει το περίπτερο του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού το οποίο έχει στηθεί στο χώρο φιλοξενίας των φορέων και συλλόγων, εντός του λυόμενου κτιρίου που υπάρχει στον εκθεσιακό χώρο. 


Οι ερωτήσεις που κάνουν οι πολίτες ως επί το πλείστον αναφέρονται στη χλωρίδα, την πανίδα και τα προστατευόμενα είδη που διαβιούν στον υγρότοπο του Αμβρακικού, κυρίως για τον αργυροπελεκάνο και τη θαλάσσια χελώνα. 

Στο περίπτερο υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό και πληροφοριακό υλικό. Ο κόσμος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος λόγω και των πολλών περιστατικών θανάτωσης θαλάσσιων χελώνων που σημειώθηκαν φέτος στον Αμβρακικό.



«Η θανάτωση της καρέτα-καρέτα έχει οδηγήσει σε αύξηση του πληθυσμού της μέδουσας στον Αμβρακικό, γιατί η καρέτα-καρέτα τρέφεται με τις μέδουσες» σημείωσε ο κ. Φλούδας επισημαίνοντας μια άλλη διάσταση του προβλήματος. 

Στόχος, σημείωσε, είναι κυρίως η ευαισθητοποίηση κυρίως των νέων ανθρώπων γύρω από τα θέματα προστασίας του Αμβρακικού και της ζωής που περικλείει μέσα του, και ιδιαίτερα των παιδιών σχολικής ηλικίας που είναι καλύτεροι δέκτες. 

Τα παιδιά μαθαίνουν και μέσω του εθελοντισμού, συμμετέχοντας σε διάφορες δράσεις καθαρισμού των ακτών κλπ. που γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

www.aetostz.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: