Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας αποτελεί «πύλη» μεταναστών για τη Δύση

Ο Νομός Πρέβεζας αποτελεί «πύλη» μεταναστών για τη Δύση

Μπορεί ο «Ξένιος Ζευς», όπως διαρρέουν στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας να έφερε μία πολύ μικρή και πρόσκαιρη ανάσχεση της προσπάθειας μεταναστών να ταξιδέψουν μέσω της περιοχής μας στη Δυτική Ευρώπη, αλλά τα γεγονότα μαρτυρούν, πως ο Νομός Πρέβεζας έχει μετατραπεί σε «πύλη» για τους μετανάστες χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, που θέλουν να κάνουν πράξη το όνειρο της «απόδρασης» στις ευρωπαϊκές χώρες.

'Εχετε ενημερωθεί τους τελευταίους μήνες για αρκετά περιστατικά, κατά τα οποία οι Αρχές της Πρέβεζας έχουν συλλάβει μετανάστες και σε ορισμένες περιπτώσεις και τους διακινητές τους. Έχει «επιστρατευθεί» μάλιστα και σκάφος της FRONTEX για τέτοιους σκοπούς, που βρίσκεται στο λιμάνι της Πρέβεζας και περιπολεί στο Ιόνιο. Μόλις χθες ένα σκάφος με 27 αλλοδαπούς σταμάτησε το ταξίδι του στην Κέρκυρα, ενώ είχε ξεκινήσει από κάποια παραλία της Πάργας.

Αλωνάκι Φαναρίου, Πάργα, Λούτσα, Καστροσυκιά, Κανάλι και οι ορμίσκοι που σχηματίζονται ανάμεσα σε αυτές τις παραλίες, αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους ασυνείδητους σύγχρονους δουλεμπόρους, ώστε με τα «σαπιοκάραβά τους», να διακινούν μετανάστες στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Οι επικεφαλής αυτών των κυκλωμάτων είναι Έλληνες, αλλά και αλλοδαποί που εκμεταλλεύονται τα όνειρα, πολλές φορές των ίδιων τους των συμπατριωτών.

Ο Νομός Πρέβεζας αποτελεί «πύλη» και λόγω γεωγραφικής θέσης. Σε παλαιότερο ρεπορτάζ μας είχαμε αναφέρει πως και σε σημείο κοντά στο Λούρο διακινητές και μετανάστες είχαν δώσει ραντεβού, ώστε να τους μεταφέρουν στη συνέχεια σε παραλία του Νομού για να ξεκινήσει το ταξίδι τους.

Η θαλάσσια «οδός» δεν είναι πλέον ο μοναδικός τρόπος για την «απόδραση» αυτών των ανθρώπων για τη Δύση. Τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί πολλαπλά περιστατικά ανθρώπων που προσπαθούν με πλαστά έγγραφα να ταξιδέψουν από το αεροδρόμιο του Ακτίου, κυρίως προς τη Γερμανία και την Βρετανία. Διαβατήρια Νοτίου Κορέας, Βουλγαρίας, Πολωνίας, Γαλλίας, Ρουμανίας, Βελγίου, Αιγύπτου κ.α., βρίσκονται στα χέρια Ασιατών και Αφρικανών, που ψάχνουν τη διαφυγή.

Ακόμη βέβαια δεν έχει υπάρξει σοβαρό πόρισμα για το πως τόσοι πολλοί μετανάστες, έχουν βρεθεί με πλαστά χαρτιά στα χέρια τους και κυρίως ποιος τους τα προμηθεύει.

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: