Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Εντυπωσιάζει ο Ελληνικός κινηματογράφος στην Αυστραλία.

"Εν μέσω κρίσης η Ελλάδα βγάζει κινηματογραφικά διαμάντια"

Μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα λόγω της κακής οικονομικής της κατάστασης, αλλά υπάρχει και μια Ελλάδα που αντιστέκεται και δημιουργεί εντυπωσιακές κινηματογραφικές ταινίες.


Αυτό αναφέρει η αυστραλιανή εφημερίδα «The Age» σε αναφορά της στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Αυστραλίας που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Μελβούρνη, το Σίδνεϊ και άλλες πόλεις της χώρας.

Η πρεμιέρα του φεστιβάλ σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη σημείωσε εντυπωσιακή επιτυχία με την προσέλευση χιλιάδων φίλων του ελληνικού κινηματογράφου.

Η εφημερίδα «The Age» υποστηρίζει πως εν μέσω της κρίσης «έχουν βγει κινηματογραφικά διαμάντια» από την Ελλάδα.

Όπως γράφει, στο φεστιβάλ θα προβληθούν αξιόλογες ταινίες, αλλά μεταξύ αυτών που έχει ξεχωρίσει η αυστραλιανή εφημερίδα είναι τα φιλμ «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου, «Το αγόρι τρώει το φαγητό του παιδιού» του Έκτορα Λυγίζου, «Το Γάλα» του Γιώργου Σιούγα, «Η Πόλη των Παιδιών» του Γιώργου Γκικαπέππα, «Wasted Youth» των Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και Jan Vogel και το "Man at Sea" του Κωνσταντίνου Γιάνναρη.

Στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ το φεστιβάλ θα συνεχιστεί έως τις 4 Νοεμβρίου με την προβολή δεκάδων ελληνικών ταινιών και ντοκιμαντέρ, καθώς και ταινιών ομογενών.

Θα προβληθεί επίσης το φιλμ «Νεκρή Ευρώπη» που είναι βασισμένο στο βιβλίο του Χρήστου Τσιόλκα.

ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: