Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Στα όριά τους οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας στην Πρέβεζα

Στα όριά τους οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας στην Πρέβεζα

Στα όριά τους έχουν φτάσει οι εργαζόμενοι κοινωφελούς εργασίας που απασχολούνται στην Πρέβεζα, καθώς τρεις μήνες μετά την πρόσληψή τους ακόμη δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ!

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την καθυστέρηση της πληρωμής τους, η οποία να σημειωθεί πως δεν συνδέεται με το δήμο αφού δεν πληρώνονται από αυτόν και τονίζουν ότι αντιμετωπίζουν πλέον έντονο βιοποριστικό πρόβλημα.


«Υπογράψαμε μια σύμβαση αίσχος όπου δεν δικαιούμαστε άδειες και αποζημίωση, χάσαμε την κάρτα μακροχρόνιας ανεργίας, στις δουλειές μας πηγαίνουμε με δικά μας οδικά μέσα και έξοδα, δεν αντέχουμε άλλο! Πλέον υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης και κανείς δεν ενδιαφέρεται!» μας μετέφεραν εργαζόμενοι σημειώνοντας ότι παρά τις υποσχέσεις που λάβανε ότι οι πληρωμές θα ξεκινούσαν την περασμένη Παρασκευή, δυστυχώς δεν υπάρχει καμία θετική εξέλιξη.

Το πρόβλημα της αποπληρωμής των εργαζόμενων στα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας δεν περιορίζεται στενά στα όρια του δήμου Πρέβεζας, ενώ σε επικοινωνία που είχαμε με τον αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Φραγκούλη επισήμανε πως ο δήμος δεν είναι υπεύθυνος για τις πληρωμές, ωστόσο πρόσθεσε πως ο δήμος προσπαθεί από την πλευρά του να πιέσει και να βρει μια λύση για τους εργαζόμενους, επισημαίνοντας πως τις επόμενες μέρες ίσως υπάρξουν εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: