Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Απεταξάμην τας κοινωνικάς ηλεκτρονικάς επαφάς

Η Αιτωλία, αγκαζέ με την Ακαρνανία δεν έχουν μόνο δοξασμένο βουλευτή, τον ιμιτασιόν «Καραϊσκάκη» Μπαρμπαρπούση. Όπως αποδεικνύεται τα φωτισμένα πνεύματα επεκτείνονται και εις τους κόλπους της Εκκλησίας: Απαγόρευσε στους ιερείς της Mητρόπολής του την χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς


Μέρος της ιερής ανακοίνωσης:«Μετά από προσεκτικήν έρευναν και παρακολούθησιν διεπιστώσαμεν ότι κληρικοί της ημετέρας Ι.Μ. έχουν και χρησιμοποιούν σελίδας κοινωνικής δικτυώσεως εις το διαδίκτυον με αποτέλεσμα να προκαλούν εις εαυτούς και αλλήλους πειρασμόν, ανυπολόγιστον πρόκλησιν και βλάβιν πνευματικήν, ατομικήν και οικογενειακήν» γράφει χαρακτηριστικά.
Αναπόφευκτα λοιπόν και για να προληφθούν οι πειρασμοί και οι ποικίλες βλάβες βγαίνει η εντολή του δεσπότη:
«Κατόπιν τούτων, εντελλόμεθα όπως χωρίς αναβολήν όσοι ιερείς διαθέτουν Facebook, MSN, Twitter κλπ, να το καταργήσουν πάραυτα. Εάν όμως επιδείξουν ανυπακοήν και συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν θα αντιμετωπίσουν και θα δεχθούν προσωπικόν επιτίμιον».
Την περίπτωση να εξακολουθήσουν να «τουιτάρουν» μέσω ψευδώνυμου λογαριασμού δεν αντιμετωπίζεται από την εγκύκλιο, καθώς είναι βέβαιο ότι όλοι θα υπακούσουν.
Θα βγει και σε ψαλμωδία για τα Χριστούγεννα, προκειμένου οι πιστοί αλλά και οι ιερείς να μπουν στο σωστό δρόμο: «απεταξάμην το MSN, τα SMS, το Facebook, τις τουιτιές και των λοιπών δικτύων τας χαρές.»

Κρύβεται μια βαθιά σοφία πίσω από την ανακοίνωση του Μητροπολίτη:
Μήπως δεν είναι πειρασμός το μέιλ;
Δεν είναι αμαρτία η συμμετοχή στα διάφορα φόρουμ;
Δεν προκαλεί βλάβες στα αυτιά το σταθερό τηλέφωνο;
Η κινητή τηλεφωνία είναι αθώα;
Τηλεόραση θα επιτρέπεται μόνο τις Κυριακές μέχρι την ώρα το φαγητού σε συγκεκριμένα ευλογημένα κανάλια. Λειτουργία και τσάμικα.
Στα συνδρομητικά κανάλια επιτρέπονται τα σπορ και οι ταινίες σεξ, μόνο όμως ως υποβοηθητικές της αναπαραγωγής.
Η τηλεομοιοτυπία, γνωστή και με τον ξενικό όρο φαξ, εκτός εξαιρέσεων επιτρέπεται.
Τα τηλεγραφήματα, τα ταχυδρομικά περιστέρια και οι καπνοί φωτιάς κατά τη θερινή περίοδο θα αντικαταστήσουν όλους τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας, οι οποίοι και ευθύνονται για το χάλι μας.

Ακανθώδες πραγματικά το όλο ζήτημα και αναμένουμε με αγωνία την ανακοίνωση του μόνου αρμοδίου κόμματος, της ΧΑ, που τώρα τελευταία έχει εντρυφήσει με ιδιαίτερη θέρμη στα θρησκευτικά ζητήματα .
Οι αντίπαλοι της λένε ότι το κάνει για ψηφοθηρικούς λόγους, αλλά η αλήθεια είναι ότι ζηλεύουν την επιτυχία της
Βλέπουμε ότι σιγά-σιγά ότι επεξεργάζονται μια συνολική διευθέτηση των κοινωνικών και πολιτικών ζητημάτων. Διαφωνίες μας λένε ότι επιτρέπονται μόνο στην παραγγελία πίτσας και άλλων εδεσμάτων. Εκεί ορθώς δεν υπεισέρχεται η οργάνωση, η οποία και ασπάζεται το αρχαίο φιλοσοφικό ρητό «περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα».
Από εκεί και πέρα όμως, οι απόψεις ελέγχονται. Η «πόρτα» θα πάει σύννεφο. Οι γνήσιοι Έλληνες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις φιλοσοφικές αναζητήσεις των διαλόγων του Συμποσίου του Πλάτωνα.
Παράλληλα θα διορθώσουν την ατάκα του Βολταίρου, που αυτός και οι όμοιοι του οδήγησαν την ανθρωπότητα στην έξοδο από τον Μεσαίωνα:

Διαφωνώ με αυτό που λες και θα τρως μπούφλες μέχρι να αλλάξεις άποψη.

Παρεξηγημένοι οι Μέσοι Χρόνοι: όλα ήταν απλά, ήσυχα, διευθετημένα.

Μ.Ο.
www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: