Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Με λεωφορεία αλλά και βυτιοφόρα φέρνουν ναρκωτικά απ' την Αλβανία. Συνολικά 3,7 τόνοι χασίς έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας προτού περάσουν τα σύνορα. Συλλήψεις διακινητών και στην Ήπειρο.



Με κάθε κινούμενο μέσο που έχουν στη διάθεσή τους, από λεωφορείο, έως. βυτιοφόρο, φέρνουν ναρκωτικά στη χώρα μας τα διάφορα κυκλώματα διακίνησης που εξακολουθούν να δρουν με βάση την Αλβανία.

Οι ποσότητες που παράγονται στη γειτονική χώρα και εν συνεχεία διοχετεύονται στην Ελλάδα είναι τεράστιες, όπως αποδεικνύουν οι τελευταίες μεγάλες επιτυχίες των αστυνομικών Αρχών της Αλβανίας, καθώς και οι συλλήψεις και κατασχέσεις ουσιών που διαρκώς ανακοινώνει η Ελληνική Αστυνομία. 
Ούτε λίγο, ούτε πολύ λοιπόν τις τελευταίες ημέρες έπεσαν στα χέρια των Αλβανικών Αρχών στην περιοχή του Αργυροκάστρου 3,7 τόνοι χασίς που προορίζονταν φυσικά για την Ελληνική «αγορά»! Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε πέντε επιχειρήσεις που πραγματοποίησε η Αστυνομία και μαζί με αυτά στο δόκανό της έπεσαν και συνολικά επτά διακινητές με ηλικίες από 17 έως 40 ετών.

Κρύπτη σε λεωφορείο!
Η μεγαλύτερη ποσότητα χασίς, ενάμισι τόνος περίπου, εντοπίστηκε σε Αλβανικό λεωφορείο (!), το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει το δρομολόγιο Κρούγια - Αθήνα. Τα ναρκωτικά είχαν τοποθετηθεί σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του οχήματος, εντοπίστηκαν όμως μετά από προσεκτικό έλεγχο της Αστυνομίας. Το περιστατικό αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά και με τον πιο έμπρακτο τρόπο τα ΚΤΕΛ της Ηπείρου αλλά και όλους εκείνους τους τοπικούς φορείς οι οποίοι ζητούν αυστηρούς ελέγχους και να μπει ένας περιορισμός στις αδειοδοτήσεις των Αλβανικών εταιριών μεταφοράς επιβατών. Τελικά, εκτός από λαθρομετανάστες τα λεωφορεία αυτά μεταφέρουν στην Ελλάδα ναρκωτικά και ποιος ξέρει τι άλλο!

Μέσα σε βυτιοφόρο
Άλλος ένας τόνος χασίς εντοπίστηκε από τις Αρχές σε βυτιοφόρο που είχε φτάσει στο τελωνείο της Κακαβιάς και ετοιμαζόταν να περάσει τα σύνορα και να μπει στο Ελληνικό έδαφος! Το βυτιοφόρο μετέφερε πετρέλαιο, ωστόσο στο εσωτερικό του είχαν διαμορφωθεί ειδικά διαμερίσματα στα οποία είχαν τοποθετηθεί τα ναρκωτικά, που τελικά κατασχέθηκαν.

Κι άλλες επιχειρήσεις
Τέλος, κάτι παραπάνω από έναν τόνο χασίς εντόπισε και κατέσχεσε η Αλβανική Αστυνομία σε άλλες τρεις επιχειρήσεις που πραγματοποίησε στην ευρύτερη περιοχή του Αργυροκάστρου, προλαβαίνοντας έτσι την εισαγωγή της ποσότητας αυτής στη χώρα μας. Εικάζεται ότι τα ναρκωτικά που έπεσαν στα χέρια των Αρχών προέρχονται τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος τους απ' το χωριό Λαζαράτι που βρίσκεται κοντά στο Αργυρόκαστρο και αποτελεί τόπο καλλιέργειας τεραστίων ποσοτήτων χασίς!

Παρήγορες επιτυχίες
Πάντως, οι τελευταίες αυτές επιτυχίες της Αλβανικής Αστυνομίας στον τομέα της εμπορίας ναρκωτικών αποτελούν παρήγορο γεγονός που αποδεικνύει πως πλέον γίνεται και στη γειτονική χώρα μια συστηματική προσπάθεια προκειμένου να μπει φραγμός στη δράση των διαφόρων κυκλωμάτων που απλώνουν τα πλοκάμια τους και στην Ελλάδα. 

Είχαν χασίς στο Ι.Χ.
Όσον αφορά την Ήπειρο κι εδώ καλά κρατεί η διακίνηση ουσιών, όπως αποδεικνύουν οι ανακοινώσεις με τις τελευταίες επιτυχίες της Αστυνομίας. 
Έτσι λοιπόν, δύο άνδρες ηλικίας 30 και 36 ετών, συνελήφθησαν στην Ιόνια Οδό της Άρτας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες, βρέθηκαν τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν χασίς, συνολικού βάρους 10,69 γραμμαρίων. Οι ουσίες κατασχέθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας που διενεργεί την προανάκριση, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών της γειτονικής πόλης.

Σύλληψη στη Φιλιππιάδα
Άλλος ένας άνδρας συνελήφθη στην Φιλιππιάδα κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Πρόκειται για έναν 19χρονο Αφγανό, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Άρτας. Στην κατοχή του βρέθηκε μία συσκευασία που περιείχε 43,60 γραμμάρια χασίς, τα οποία και κατασχέθηκαν. Ο δράστης, ο οποίος κατηγορείται και για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα της Άρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: