Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ο Ρουπακιώτης διαψεύδει ότι υπάρχει «λίστα των 36» στο ΣΔΟΕ


Απάντηση προς τις εξώδικες διαμαρτυρίες των Νίκου Κωνσταντόπουλου και Μιχάλη Καρχιμάκη, με αφορμή την περιβόητη «λίστα των 36» του ΣΔΟΕ, κοινοποίησε σήμερα ουπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, υπογραμμίζοντας ότι κανένα στοιχείο που να συνδέεται με τα όσα σχετικά αναφέρονται στον Τύπο, έχει περιέλθει σε γνώση του ιδίου και των αρμόδιων υπηρεσιών των οποίων προΐσταται πολιτικά.


Αφού λοιπόν ο υπουργός αρνείται τη μέχρι και την ώρα συγγραφής της απάντησης ύπαρξη της «λίστας» ή όποιου άλλου παρεμφερούς εγγράφου που να παραπέμπει στα όσα τις τελευταίες ημέρες διακινούνται στο σύνολο του Τύπου της χώρας, γνωστοποιεί ότι κατόπιν επιστολής του προέδρου της Βουλής, έπειτα από σχετική απόφαση της Διάσκεψης των προέδρων του Θεσμού, μερίμνησε για τη «δημοσιοποίηση  τυχόν στοιχείων που σχετίζονται με υποθέσεις πολιτικών προσώπων, φερόμενων ως εμπλεκόμενων σε ελέγχους του ΣΔΟΕ». 

Μάλιστα, ο κ. Ρουπακιώτης τονίζει ότι «την επιστολή αυτή και τα συνοδευτικά έγγραφα διαβίβασα στον κ. Εισαγγελέα του Α.Π. για τις δέουσες ενέργειες». 

Η επιστολή του πρώην προέδρου του ΔΣΑ και νυν υπουργού Δικαιοσύνης, καταλήγει με τη διαβεβαίωση πως είναι αυτονόητο ότι «αν τυχόν περιέλθουν σε γνώση μας στοιχεία που να συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τα παραπάνω δημοσιεύματα, αυτά θα διαβιβαστούν αμελλητί στις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές».

Καμμένος: Δεν υπάρχει «λίστα»

Παράλληλα, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δήλωσε σχετικά, «Επισκέφτηκα πριν από λίγο κ. Στασινόπουλο τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Προς τιμήν του με ενημέρωσε πως δεν υφίσταται λίστα ΣΔΟΕ με πολιτικά πρόσωπα. Είναι μια στημένη ιστορία. Σε αντίθεση με τον κ. Μαυραγάνη, που πρέπει να ενεργεί όχι ως ανιψιός τραπεζίτη, που έλεγε πως δεν μπορώ να δώσω στοιχεία γιατί γίνεται έρευνα».

Αφού λοιπόν γνωστοποίησε τη συνομιλία του με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, αλλά και άφησε σαφείς αιχμές εναντίον του κ. Μαυραγάνη, για σκόπιμη κωλυσιεργία, ο κ. Καμμένος αναγνώρισε πως «προκύπτει σοβαρό θέμα», αφού «κάποιοι πήραν στα χέρια τους από την γαλλική κυβέρνηση λίστα Ελλήνων που έβγαλαν χρήματα παράνομα Ελβετία».

Καταλήγοντας ο πρώην υπουργός στράφηκε με οξύτητα κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, παρατηρώντας πως «ο συνέταιρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, αντί να τη χρησιμοποιήσει (σ.σ. τη λίστα) την πήρε στο σπίτι του και όταν αποκαλύφθηκε θέμα λίστας την πήγε σαν παιδάκι που κλέβει μαρμελάδα στο Μαξίμου».


http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: