Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Δείτε από την ΕΤ3, σήμερα Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, ημέρα της απελευθέρωσης της Πρέβεζας, στις 13:30 το αφιέρωμα στο Νίκο Τζάρα και στην Πρέβεζα ( Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής).


"Η Πρέβεζα του Τζάρα" είναι ο τίτλος της 2ης εκπομπής "Ο Τόπος και το Τραγούδι του", που θα προβληθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 στις13:30, ημέρα που γιορτάζονται τα 100 χρονια απο την απελευθέρωση της Πρέβεζας. 


Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στον πρωτομάστορα του Ελληνικού κλαρίνου και στους απογόνους του μουσικούς.

Ο Νίκος Τζάρας εμβληματική μορφή της παραδοσιακής μουσικής πρωτοπορίας, μέσα από σύγχρονες αφηγήσεις και μαρτυρίες και παλαιότερα φωτογραφικά, κινηματογραφικά και μουσικά ντοκουμέντα, αναδεικνύεται ως ο καλλιτέχνης και μάστορας που η τέχνη του έμελλε να σφραγίσει την αξία του κλαρίνου στην Ελλάδα. 

 Η εκπομπή της προηγούμενης Κυριακής 14 Οκτωβρίου και αυτή που έπεται την ερχόμενη Κυριακή 21 του Οκτώβρη, πραγματοποιήθηκαν με΄ πρωτοβουλία και τον συντονισμό του συμπατριώτη μας ερευνητή- τραγουδιστή της Ελληνικής παράδοσης Κώστα Μήτση.
Υ.Γ. Το ROMIANEWS επειδή γνωρίζει το πόσο μόχθησε, ο φίλος Κώστα Μήτσης, για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων, αλλά και για την προβολή της εκπομπής την ημέρα που γιορτάζονται τα 100 χρόνια απο την απελευθέρωση της Πρέβεζας, είμαστε σίγουροι ότι η εκπομπή θα έχει την επιτυχία και την απήχηση που είχε και η προηγούμενη.

Σκηνοθεσία: Μανώλης Ζανδές
Παρουσίαση: Γιώργης Μελίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: