Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Σήμερα το πρωϊ, ανήμερα της μάχης, τιμήθηκε η ιστορική μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Νικόπολης, της 20ης Οκτωβρίου του 1912, στο Μνημείο Πεσόντων της Αρχαίας Νικόπολης.

Τιμήθηκε η ιστορική μνήμη στο Μνημείο Πεσόντων της Αρχαίας Νικόπολης


Με σεβασμό στους πεσόντες για την απελευθέρωση της Πρέβεζας και με τιμή στην ιστορική μνήμη τελέστηκε το πρωί στο Μνημείο Πεσόντων της Αρχαίας Νικόπολης, επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν των θυμάτων της ομώνυμης μάχης -που έγινε σαν σήμερα πριν από 100 χρόνια- παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων, αλλά και αντιπροσωπείας της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η εκδήλωση ιστορικής μνήμης «άνοιξε» με επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε σύντομη ομιλία του κ. Λάζαρου Συνέσιου, αναφορικά με το χρονικό της Μάχης της Αρχαίας Νικόπολης, τη διάταξη των δυνάμεων Ελλήνων και Τούρκων και λεπτομέρειες από τη σύγκρουση.

Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων κατά σειρά από τον Δήμαρχο Πρέβεζας, κ. Χρήστο Μπαϊλη, τον βουλευτή Πρέβεζας, κ. Δημήτρη Τσουμάνη, τον διοικητή κλιμακίου Καυσίμων Πρέβεζας, κ. Βασίλη Ξυνόγαλο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών Πρέβεζας, κ. Παναγιώτη Κιούλια. Εκ μέρους της Λέσχης Καταδρομέων Πρέβεζας, κατέθεσε στεφάνι ο κ. Βασίλης Ράπτης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρέβεζα», κ. Κώστας Λογοθέτης, καθώς και αντιπροσωπείες του 1ου και του 8ου Δημοτικού Σχολείου.

IMG 1470

Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο βουλευτής Πρέβεζας Δημήτρης Τσουμάνης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Πρέβεζας Γιώργος Ζάκας, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, οι Αντιδήμαρχοι Πρέβεζας Κοσμάς Κορωναίος, Γιώργος Φραγκούλης, Βαγγέλης Ροπόκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παρθενία Καζάκου και Δημήτρης Αυδίκος, ο πρώην Δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Πρέβεζας Δημήτρης Ηλιόπουλος, αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρέβεζα», αντιπροσωπεία της ΛΕΚ Πρέβεζας, εκπρόσωποι του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Λιμενικού Σώματος, της Αστυνομίας, μαθητές του 1ου, 3ου και 8ου Δημοτικού Σχολείου, μαζί με τους συνοδούς τους.

IMG 1488

Μεταξύ άλλων την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Καλαμαριάς και οι αντιδήμαρχοι Λέσβου, Λαμιέων και Πάφου, μαζί με αντιπροσωπείες των ανωτέρω Δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: