Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε στην παρουσίαση βιβλίου του Δημ. Καλπούζου με τίτλο: «Ο Τετραπέρατος. Πώς να εξοντώσετε τον δάσκαλό σας»,

Την Παρασκευή, στις 21 του Ιούνη, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος του Μουσικού Σχολείου Άρτας, συμμετείχε στην πρώτη πανελλαδικά παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Καλπούζου με τίτλο: «Ο Τετραπέρατος. Πώς να εξοντώσετε τον δάσκαλό σας», η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού συλλόγου «Ο Σκουφάς» στην Άρτα, ιδιαίτερη πατρίδα του συγγραφέα.

Τα παιδιά του εκπαιδευτικού ομίλου παρουσίασαν μια σειρά τραγουδιών και απέδωσαν θεατρικά σκηνές από το βιβλίο, φωτίζοντας τα πιο βασικά μηνύματα που επιδιώκει να επικοινωνήσει ο συγγραφέας μέσα από το συγκεκριμένο έργο. Ο συνδυασμός της μουσικής με τη θεατρική πράξη είναι κάτι που δοκιμάσαμε για πρώτη φορά στον όμιλο και τα παιδιά ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά. Άλλωστε μια από τις φιλοδοξίες μας στον εκπαιδευτικό όμιλο είναι να μπορούν τα παιδιά μέσα από ευκαιρίες σαν κι αυτή, να αναπτύσσουν τα διαφορετικά ταλέντα τους και να εκφράζουν όλα τα ενδιαφέροντά τους.

Ευχαριστούμε τον συγγραφέα Δημήτρη Καλπούζο για την πρόσκληση και τη συνεργασία, τον Δήμο Αρταίων, τον Σύλλογο Σκουφά, τις εκδόσεις Χάρτινη πόλη, το βιβλιοπωλείο Κιμωλία για την υποστήριξη. Επίσης ευχαριστούμε το Επιμελητήριο Άρτας, τον πρόεδρό του κ. Γιάννη Γκολομάζο και όλο το ΔΣ και το προσωπικό του οργανισμού για την διάθεση της αίθουσας στην οποία ο Εκπαιδευτικός Όμιλος πραγματοποιεί τις πρόβες του σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Επίσης ευχαριστούμε τη δημοσιογράφο Μαρία Παπαθεοδώρου για τη συνεργασία, τον Λάμπρο Σαλαμούρα και τον Μιχάλη Τσοφύλα για την τεχνική υποστήριξη και τον συνάδελφο Σπήλιο Κούνα για την πολύτιμη βοήθειά του. Ευχαριστούμε επίσης όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της περιοχής για την δημοσιογραφική κάλυψη της δράσης.

Όλα τα μέλη του εκπαιδευτικού ομίλου ευχόμαστε στον «Τετραπέρατο» να είναι καλοτάξιδος και να μας χαρίσει πολλές ακόμη  ενδιαφέρουσες περιπέτειες.

 

Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός

Παναγιώτης Γιαννούτσος





















Δεν υπάρχουν σχόλια: