Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Βρήκε τις ελιές του ραβδισμένες από άνδρα που ισχυρίζεται ότι το χωράφι είναι δικό του

Θύμα κλοπής ελαιόκαρπου από το λιόφυτο που έχει στο όνομα της γυναίκας του στις Στάβιες της Μεσαράς έπεσε ελαιοπαραγωγός από την Αγία Βαρβάρα, όπως καταγγέλλει στο neakriti.gr σήμερα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο “σιμισάτοράς” του στις Στάβιες πήγε να μαζέψει τη σοδειά σε ένα λιόφυτο 122 ελαιοδέντρων και βρήκε… ραβδισμένες τις 12 ρίζες ελιές, που είχαν μάλιστα φέτος μεσοβεντέμα.

Ο λόγος για τον ελαιοπαραγωγό Τάσο Σχοιναράκη, που υποστηρίζει ότι του έκλεψαν συνολικά γύρω στα 15 τσουβάλια ελιές, που σημαίνει 150 κιλά λάδι και συνεπώς, η λεία κοστολογείται στα περίπου 1.500 ευρώ!

«Οι ελιές αυτές βρίσκονται σε έναν δάμακα του λιόφυτου», όπως κατήγγειλε στο neakriti.gr ο Τάσος Σχοιναράκης.

«Το λιόφυτο είναι της γυναίκας μου. Το χωράφι είναι απόσταση από τον αγροτικό δρόμο γύρω στα 80 μέτρα σε επίπεδο σημείο. Επειδή είναι μακριά και δεν προλαβαίνω να το φροντίσω και να μαζεύω τη σοδειά, το έχω δώσει σε άλλον παραγωγό σιμισακό. Εκείνος λοιπόν με ενημέρωσε ότι πήγε και βρήκε ραβδισμένες τις 12 ελιές. Ειλικρινά δεν μπορούμε πια να προστατεύσουμε την περιουσία μας. Ειδικά φέτος οι άνθρωποι είναι ανάστατοι και δεν ξέρουν τι να κάνουν για να μην πέσουν θύματα κλοπής μέσα στην ίδια τους την περιουσία», όπως χαρακτηριστικά μας είπε.

Ο Τάσος Σχοιναράκης μάς ανέφερε ακόμη ότι η ανακάλυψη αυτή έγινε την περασμένη Τρίτη. Αλλά το περιστατικό υποθέτει ότι έγινε Κυριακή ή Δευτέρα.

Ο ιδιοκτήτης έχει κάνει καταγγελία στο Α.Τ. Αστερουσίων και κινείται νομικά εναντίον, μάλιστα, συγκεκριμένου προσώπου.

«Είναι συγκεκριμένος άνθρωπος, που ισχυρίζεται ξαφνικά φέτος ότι το χωράφι είναι δικό του. Έτσι, τον υποπτεύθηκα αμέσως από την πρώτη στιγμή. Μάλιστα, ο ίδιος, όταν του ζητήσαμε εξηγήσεις, δεν αρνήθηκε ότι ήταν αυτός που ράβδισε τις ελιές»…

Και όταν ο σιμισάτοράς του πήγε και τον ρώτησε γιατί το έκανε, δεν το αρνήθηκε, αλλά είπε: «Θα σε ρωτήσω για να πάω στο χωράφι να ραβδίσω;».

Ωστόσο, σύμφωνα με λέει στο neakriti.gr ο Τάσος Σχοιναράκης, διαθέτει όλα τα χαρτιά, τα οποία και αποδεικνύουν ότι το λιόφυτο ανήκει στη γυναίκα του. Τέλος, φαίνεται πως τέτοια γεγονότα φέτος, με τις τιμές παραγωγού στο ελαιόλαδο, θα είναι σίγουρα πολύ συχνά και θα γίνουν συχνότερα όσο μπαίνουμε ακόμα πιο βαθιά στην ελαιοκομική περίοδο.

Πηγή: neakriti.gr

https://agronewsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: