Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Βασίλης Ιωάννου: Οι υποσχέσεις δεν αρκούν για να βγάλουν την Πρέβεζα από την οδική απομόνωση !!!!

Πριν από περίπου ένα μήνα, η Περιφέρεια Ηπείρου κάλεσε φορείς και πολίτες της Πρέβεζας σε συγκέντρωση, για να παρουσιάσει τις προτάσεις της για τις οδικές συνδέσεις της περιοχής.

«Στρατηγικό σχέδιο  για τους οδικούς άξονες της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας», το ονόμασε αν και γνωρίζει ότι αυτοί οι δρόμοι δεν εξυπηρετούν μόνο την Πρέβεζα, αλλά όλους τους Ηπειρώτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πολιτικό αυτό γεγονός πραγματοποιήθηκε μέσα στο κατακαλόκαιρο, 13 ολόκληρα χρόνια από την ανάληψη της ηγεσίας της Περιφέρειας Ηπείρου από τον Αλέκο Καχριμάνη και την παράταξή του.

  Παρ’ ότι οι διοργανωτές τόνισαν επανειλημμένα «ότι δεν είναι προεκλογική συγκέντρωση», δεν έπεισαν κανέναν καθώς το όλο κλίμα «μύριζε εκλογές»..

Όσοι συμμετείχαν ήταν υποψιασμένοι ότι δεν ήταν παρά μια φιέστα, για να μετριαστούν κάπως οι δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των Πρεβεζάνων για την άνιση μεταχείριση της περιοχή τους από την Περιφέρεια και το κεντρικό κράτος.

Άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Καχριμάνης, πρόσφατα σε μια κρίση ειλικρίνειας, είχε αναγνωρίσει ότι «η Πρέβεζα είναι αδικημένη στον τομέα των οδικών αξόνων» και όχι μόνο.

Όμως  οι Πρεβεζάνοι έχουν χορτάσει τόσα χρόνια από λόγια συμπάθειας και κατανόησης και απαιτούν έργα.

Τα συμπεράσματα από τη συγκεκριμένη και πολυδιαφημισμένη εκδήλωση απογοητευτικά.

Δεν υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες, δεν υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις , για όλα αυτά φταίει το «κακό» Υπουργείο Υποδομών, που για 15 ολόκληρα χρόνια δεν κατάφερε να ολοκληρώσει καμιά μελέτη, παρ’ ότι δαπάνησε για το σκοπό αυτό αρκετούς πόρους.

Και το πρώτο ερώτημα που έρχεται στα χείλη κάθε πολίτη της Πρέβεζας είναι το εξής:

Και τι έκαναν 13 ολόκληρα χρόνια ο κ. Καχριμάνης και οι συνεργάτες του;

Γιατί δεν ανέλαβαν σχετικές πρωτοβουλίες για την απεμπλοκή των μελετών;

Γιατί μας «παραμύθιαζαν» τόσα χρόνια, άλλοτε με τον μπαμπούλα των «διευρωπαϊκών δικτύων», που ξαφνικά βγήκαν από το δημόσιο διάλογο και άλλοτε με μελέτες που δήθεν τις επικαιροποιούσε η Περιφέρεια ή με πιστώσεις που ήταν δεσμευμένες, αλλά ποτέ δεν τις είδαμε;

Αυτοί  τα έλεγαν και μάλιστα δημόσια.

Και όποιος βέβαια τολμούσε να τους αμφισβητήσει δεχόταν επίθεση!!!.

Προσωπικά κάθε φορά που τολμούσα να αναδείξω την ασυνέπεια «λόγων και έργων», μαζί με τις ευθύνες και ολιγωρίες τους για τα συγκεκριμένα έργα, με κατηγορούσαν ότι δήθεν «παραπληροφορούσα τους πολίτες και δεν ασκούσα εποικοδομητική κριτική..»

Τώρα που όλες οι επισημάνσεις και οι προβλέψεις έχουν δικαιωθεί, τι έχουν να απαντήσουν;

Τι έχει να πει, το λαλίστατο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου, που σε κάποια απάντησή του εκτός των άλλων μου έδινε και μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας;

Το δεύτερο ερώτημα είναι αν προέκυψε κάτι συγκεκριμένο για το άμεσο μέλλον από αυτή την εκδήλωση.

Με βάση τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ το μόνο που έμεινε είναι η δέσμευση του Περιφερειάρχη ότι τώρα οι μελέτες θα εκπονούνται με ευθύνη της Περιφέρειας, «κομμάτι- κομμάτι» και στη συνέχεια θα αναζητούνται οι απαραίτητοι πόροι.

Δηλαδή «ζήσε Μάη μου…».

Και χρησιμοποιώ αυτή τη σκληρή φράση για τον απλούστατο λόγο, ότι παρόμοιες δεσμεύσεις έχουν αναληφθεί και κατά το παρελθόν και από τον Αλέκο Καχριμάνη και τον Στράτο Ιωάννου.

Δυστυχώς γι’ αυτούς, στο διαδίκτυο υπάρχουν όλες οι δηλώσεις που αποδεικνύουν το μέγεθος της ασυνέπειάς τους..

Υπάρχουν ακόμη και σχετικά video από προεκλογικές συγκεντρώσεις του 2014 και του 2019, που οι αρμόδιοι δεσμεύονται ενώπιον φορέων και πολιτών ότι «η σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Ηπείρου και ότι σύντομα ολοκληρώνονται οι μελέτες και ξεκινάει το έργο».

Τότε δηλαδή που τα έλεγαν αυτά ή αγνοούσαν ότι δεν υπάρχει μελετητική ωριμότητα ή μας «δούλευαν κανονικά».

Για να είμαι απόλυτα δίκαιος, από τα όσα ειπώθηκαν διατηρώ μια σχετική αισιοδοξία :

Για το τμήμα των 5 περίπου Km «Παράκαμψη Φιλιππιάδας, από τον κόμβο Καμπής μέχρι την Γέφυρα Καλογήρου», χωρίς βέβαια τους απαραίτητους ανισόπεδους κόμβους (!!!!) και

Για το οδικό τμήμα «Πάργα – Μεσοπόταμος» που η μελέτη είναι ώριμη από το 2010 και κάποια στιγμή ας μας πουν γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί.

Τα δύο αυτά έργα και μόνο αυτά μπορούν με πόρους του ΕΣΠΑ να ολοκληρωθούν τα επόμενα 3-4 χρόνια..

Και τώρα το κρίσιμο ερώτημα:

Ποια ήταν η αντίδραση των εκπροσώπων του νομού, είτε ήταν παρόντες στην εκδήλωση είτε όχι;

Λυπάμαι που θα το πω, αλλά διαπίστωσα μια καθολική βουβαμάρα..

Από όλους ανεξαιρέτως..

Βουλευτές, δημάρχους και υποψήφιους δημάρχους, κόμματα, φορείς..

Ούτε μια ανακοίνωση, για την τιμή των όπλων!!!!!

Ακόμη και αυτοί που βγάζουν ανακοινώσεις «για ψύλλου πήδημα» δεν τόλμησαν να γράψουν ούτε μια φράση.

Κανείς πλην του Γιώργου Ζάψα δεν είχε το πολιτικό σθένος να θέσει τα αιτήματα της περιοχής και να ασκήσει στοιχειώδη κριτική..

Τυχαίο;;

Δε νομίζω!!!!

Έρχονται βλέπετε και οι δημοτικές εκλογές και κανείς δε θέλει «να τα χαλάσει με τον Περιφερειάρχη».

Αντί λοιπόν να κλαίμε τη μοίρα μας, μέρες που είναι, ας σκεφτούμε δυο φορές σε ποιους θα αναθέσουμε μελλοντικά τις τοπικές μας υποθέσεις!!

https://www.prevezatoday.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: