Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Η Διακήρυξη του Χρήστου Α. Τούμπουρου, υποψήφιου Δημ. Συμβούλου στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων

Ο Χρήστος Α. Τούμπουρος είχε αποφασίσει να κατέβει για υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων εδώ και πολύ καιρό. Είχε μάλιστα ετοιμάσει και την διακήρυξη την οποία θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση στο τέλος Αυγούστου.

Μερικά βασικά σημεία της διακήρυξης σας αποκαλύπτω σήμερα

1. Πρώτο θέμα που θα φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν εκλεγεί είναι ότι: οι εκλεγμένοι Δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι να διαβάζουν τρεις (3) ώρες την εβδομάδα ποίηση, αρχίζοντας από τον συντοπίτη τους Γιώργο Γκοτζιούλα. Σε δεύτερο στάδιο θα μελετήσουν Παλαμά, Μανώλη Αναγνωστάκη, Γιάννη Σκαρίμπα, Τάσο Λειβαδίτη και θα καταλήξουν σε Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσο.

2. Θα προτείνει ως σύμβουλο πολιτισμού του Δήμου την συγγραφέα και κοινή μας φίλη Κατερίνα Σχισμένου με τα παρακάτω καθήκοντα:

Α. Να διδάσκει μία ώρα την εβδομάδα θεατρολογία.

B. Nα μυήσει τις γυναίκες του Δήμου στο κίνημα Me Too

Γ. Ο Δήμος να διαθέτει δύο λεωφορεία για να παρακολουθούν οι κάτοικοι κάθε ομιλία της Κατερίνας Σχισμένου σε παρουσιάσεις βιβλίων ή στους εορτασμούς ιστορικών γεγονότων σε όλη την Περιφέρεια της Άρτας

3. Θα ορίσει σε κάθε χωριό την τοπική ξεματιάστρα

4. Θα επαναφέρει τον θεσμό της “επίσημης προξενήτρας” για να λύσει το δημογραφικό επειδή οι άντρες Τζουμερκιώτες δεν βρίσκουν γυναίκες να παντρευτούν. Κατά τα λεγόμενα και γραφόμενα του ίδιου οι Τζουμερκιώτες τα έχουν ….”μεγάλα αλλά τελευταία είναι πρησμένα” και θα βρούν τρόπο να τα ξεθυμάνουν.

5. Κάθε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος πρέπει να σερβίρει κατά 80 % ντόπια οινοπνευματώδη προϊόντα και μάλιστα το 50% αυτών να είναι τσίπουρο από ζαμπέλα.

6. Κάθε εξάμηνο να διεξάγεται μια τουλάχιστον συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ομιλώντας όλοι την Τζουμερκιώτικη ντοπιολαλιά

7. Να απαγορευτούν στις συζητήσεις οι λέξεις χωροφύλαξ, αγροφύλαξ και ενωματάρχης.

8. Θα προτείνει να ανακηρυχτεί ο Αγναντίτης Κώστας Μαυροπάνος αν όχι εθνικός φωτογράφος, τουλάχιστον “ ο φωτογάφος των Τζουμέρκων”. ( Μια βαθμίδα κατώτερη του Κώστα Μπαλάφα).

9. Για όσα προβλήματα δεν μπορεί να προτείνει λύση “θα φταίει ο καπιταλισμός και η παγκοσμιοποίηση”

Χριστόφορος Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: