Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Απόδημος Ηπειρώτης έφτιαξε τραχανά στην Αθήνα και παρ' ολίγον να βρεθεί.... ένοχος δολοφονίας.


Ηπειρώτης απόδημος με καταγωγή από χωριό του Δήμου Ζηρού αποφάσισε να παρασκευάσει παραδοσιακό τραχανά στο κέντρο της Αθήνας. Όλα καλά την πρώτη ημέρα, μέχρι που χρειάστηκε να τον απλώσει για να στεγνώσει.
 Η μυρωδιά άρχισε να εξαπλώνεται σε όλη την γειτονιά στον οικισμό Γεωργίου Παπανδρέου στα Τουρκοβούνια. Τότε ήταν και οι ημέρες του μεγάλου καύσωνα και ελάχιστοι κυκλοφορούσαν στο δρόμο. Μερικοί σκέφτηκαν να πάρουν την αστυνομία γιατί την μυρωδιά του τραχανά  μερικοί την απέδωσαν σε δυοσμία που αναδύονταν από την συγκεκριμέμη μονοκατοικία. 
Κάποιος κάτοικος της περιοχής που γνώριζε για πάνω από σαράντα χρόνια την θεία του συγκεκριμένου Ηπειρώτη (που είναι  και η ιδιοκτήτρια της μονοκατοικίας)  πήρε την απόφαση να τους χτυπήσει το κουδούνι πριν καλέσουν την αστυνομία.
Όταν του άνοιξαν την πόρτα και του δείξανε τον απλωμένο τραχανά στην ταράτσα "λύθηκε το μυστήριο" και η μυρωδιά δεν προέρχονταν από πτώμα σε σήψη που μερικοί  "αστυνόμοι Σαίνηδες" διέδιδαν με σιγουριά.

Ο τραχανάς του φίλου μας αν και γλυκός παραλίγο να του βγεί ξινός. 

Να σημειώσουμε ότι είναι ο ίδιος Ηπειρώτης που πριν λίγους μήνες του έφαγε η αλεπού τις κότες που είχε στον κήπο της μονοκατοικίας.

Ευθυμίου Χριστόφορος


Δεν υπάρχουν σχόλια: