Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Ο 97χρονος Θανάσης Μπενέκος έλαβε μέρος και τερμάτισε σε αγώνα δρόμου του χωριού του.

Ο Θανάσης Μπενέκος ο γηραιότερος του χωριού 97 ετών έλαβε μέρος στο 1ο αγώνας δρόμου ''ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ Ο ΑΚΑΡΝΑΝ" που διοργάνωσε στις 16 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης Ξηρομέρου . Ο μπαρπα Νάσος πήρε μέρος και τερμάτισε στα 2000 μέτρα καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους .

Πέρισυ στις 16 Αυγούστου χειρουργήθηκε στην ουροδόχο κύστη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Επειδή έχασε όλες τις εκδηλώσεις του χωριού του το καλοκαίρι του 2022  έβαλε στόχο εφέτος να γυρίσει δριμύτερος. Και ένα χρόνο μετά   στις 16 Αυγούστου δεν δίστασε να λάβει μέρος στον αγώνα που έγινε στο χωριό του

Προσπάθησε να τρέξει με αθλητικά παπούτσια αλλά δεν μπόρεσε να τα καταφέρει, είχε συνηθίσει μια ζωή να περπατάει με σκαρπίνι. Αρνήθηκε να φορέσει  σορτσάκι και φανελάκι.

Καθημερινά στην Αθήνα που ζει περπατάει 6-8 χιλιόμετρα. Ξύπνημα στις 7:00 π.μ, τσάι με βουτήματα και βουρ περπατώντας  για Ομόνοια, Αθηνάς, Πλατεία Μοναστηρακίου, Ερμού, Γκάζι και γυρίζει στον Κεραμεικό για καφέ.

Το απόγευμα μια βόλτα στην γειτονιά και για ύπνο στις 11:00 μμ.

Πίνει κάθε μέρα 1-2 ποτηράκια τσίπουρο (χωρίς παγάκια και νερό). Είναι το  ενεργειακό ποτό του όπως ο ίδιος συνηθίζει να λέει.

Υ.Γ. Όλες αυτές τις πληροφορίες τις γνωρίζω ( και άλλες που δεν γράφονται) γιατί ο  Αθανάσιος Μπενέκος είναι ο πεθερός μου. Μια κόρη είχε και του "έτυχε το λαχείο" να κάνει εμένα γαμπρό.

Η περιουσία του είναι τα δυό του εγγόνια που υπεραγαπά και αυτά τον λατρεύουν.

Χριστόφορις Ευθυμίου






https://mpampiini.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: