Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Το Μπάχαλο


Γράφει ο Γιώργος Γιαννάκης

Δεν ξέρω αγαπητοί φίλοι πού με διαβάζετε αν συμφωνείτε ότι η χώρα μας αυτόν το καιρό αλλά και ποιό παλιά για να μην αδικώ κανένα βρίσκεται στο απόλυτο τέλμα δεν ξέρω αν το βαρέλι έχει πάτο.  Αλήθεια αυτή η κατάσταση δεν θυμίζει Βυζάντιο στην παρακμή του, που κανένας δεν ενδιαφερόταν για την Αυτοκρατορία, παρά πήγαιναν καλογέροι σε μοναστήρια για να αποφύγουν την στρατολόγηση και κάθε ένας έκανε του κεφαλιού του ώσπου ήρθαν οι Αγαρινοί και τους πήραν τα κεφάλια. 

Ναι έτσι είναι και δω τώρα ότι γουστάρει και ότι του καπνίσει ο καθένας κάνει. Ρίχνει λίγο χιόνι και κλείνει η Αττική οδός τρεις μέρες, ευτυχώς που δεν είχαμε θανάτους γιατί θύματα ήταν όλοι που βρέθηκαν εκείνη την ώρα εκεί. Και έρχονται και μας λένε θα πάρετε δυο χιλιάδες ευρώ. Τι λές ρε μεγάλε, έτσι εκτιμάς την ταλαιπωρία και την ψυχική μου κατάσταση που μας έφερε η αδιαφορία και ζαμάν φου απο το λιγοψό μυαλό του κάθε ανεγκέφαλου. Και έχεις και τους αρχόντους στη βουλή να τσακώνονται σαν τις γειτόνισσες που έχασαν τον γκόμενο[εξουσια]. 

Με ένα αεράκι καιγόμαστε και έρχεται ο άλλος ο ρήτορας και σου λέει [ο στρατηγός άνεμος φταίει], πιάνει μια βροχούλα και φταίνε τα μπαζωμένα ρέματα. Ναι ποιός άφησε να τα μπαζώσουν και να χτίσουμε; Εσείς για μερικά ψηφαλάκια.  Ερχεται η πυρκαγιά στην Ηλεία και τι λέει ο τζαναπέτης πολιτικός, ναι εμείς δώσαμε τότε λεφτά και πήραμε τις εκλογές και κάθεσαι και ακουρμένεσε φτωχέ Ραγιά.    

Αμ το άλλο τι είναι αυτό το πράγμα με την βία, δε ξέρω πόσες γυναίκες χάσαμε φέτος. Τι φταίει λοιπόν, μήπως αυτή η κλεισούρα με την πανδημία μήπως, η ανέχεια που φέραν τα μνημόνια,  μήπως έσμιξε το εγχώριο έγκλημα με το εισαγόμενο, δεν ξέρω αυτό ας ψαξουν οι ειδικοί.      

-Ρε καρντάσι τι ομάδα είσαι;

 -Αρης απαντά ο Άλκης,  τον σκότωσαν για το τίποτα.   

Επ ευκαιρία σαν αγνός φίλαθλος θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και μην ακούς τίποτα Άλκη από εκεί πάνω που είσαι, αυτά τα λένε από την Τρίτη μέχρι την Τετάρτη, αυτά τα λέγανε πριν δεκαετίες με τον συγχωρεμένο Μπλιώνια μέχρι σήμερα. Αυτουνούς που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα δεν τα βάζουν με τους στρατούς των ομάδων γιατι υπάρχουν συμφέροντα.  

Που είναι οι παλιές εποχές που δεν φώλιαζε η οπαδικότητα και το μίσος? πηγαίναμε στο γήπεδο και ξέραμε ότι θα γυρνάμε πίσω αρτιμελής με το χαβαλέ μας και τα πειράγματα, με τους ποιητές εξεδρας. Και για να ξεθολώσετε λιγάκι λέγανε οι οπαδοί του ΠΑΟ, "ποιός είναι αυτός ο παίδαρος δεν είναι Καπελίνι είναι ο Χάρης ο Γραμμός απο την Μυτιλήνη". Και απαντούσαν οι Πανιώνιο, "ποιός είναι αυτός ο παίδαρος δεν είναι ο Αταφίνι είναι ο Στάθης Χάιτας απο την Νέα Σμύρνη".  Αυτά και άλλα πολλά δεν λέω ότι ήταν εκκλησια τα γήπεδα αλλα δεν είχαμε και φόνους τώρα έχουμε ξεφύγει. Να προχθές βρίζανε τον νεκρό Αλκη φωνάζανε συνθήματα υπέρ των μακελάρηδων.      Τελικά θα συμφωνήσω με κάποιον μεγάλο που είπε τούτη την κουβέντα με την κλασική Μακεδονική ντοπιολαλιά του [η Ελλάς είναι ένα απέραντο φρενοκομείο].   



Γιώργος Γιαννάκης

Απόδημος Κραψίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: