Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Βασίλειος Κώνστας. "Η μισή αλήθεια του κ. Καλαντζή για το λατομείο της Νέας Κερασούντας".

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Δήμαρχος Ζηρού για το θέμα της εναπόθεσης του υπολείμματος απορριμμάτων στο λατομείο της Νέας Κερασούντας και όπως συνηθίζει αναφέρει την μισή αλήθεια και παρουσιάζει μόνο αυτά που τον συμφέρουν

Η άλλη μισή, την οποία αποκρύπτει γιατί είναι καταδικαστική γι αυτόν, είναι η εξής:

1. Αποκρύπτει ο Καλαντζής ότι έφερε το θέμα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο συνοδευόμενο από ελλειπή και αμφιβόλου εγκυρότητας στοιχεία.

Ακόμη και τα δείγματα από το υπόλειμμα, επί των οποίων αναφέρονταν οι χημικές αναλύσεις που προσκόμισε, δεν είχαν ληφθεί από εξουσιοδοτημένο εργαστήριο αλλά από τους ίδιους τους ανθρώπους της εταιρείας.

2. Αποκρύπτει ο Καλαντζής ότι, ακόμη και αυτές οι αμφιβόλου εγκυρότητας χημικές αναλύσεις δείχνουν ότι στο υπόλειμμα υπάρχουν τοξικά και βαρέα μέταλλα καθώς και καρκινογόνες ουσίες χωρίς όμως σε αυτές να αναγράφονται τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.

3. Αποκρύπτει ο Καλαντζής ότι κρατούσε για τρεις μήνες την επιστολή της εταιρείας διαχείρισης των απορριμμάτων στο συρτάρι του και ότι στα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου την γνωστοποίησε μόλις δύο ημέρες πριν την συνεδρίαση του ΔΣ με προφανή στόχο να μας αιφνιδιάσει ώστε να μην προλάβουμε να μελετήσουμε εμπεριστατωμένα το θέμα για να διαμορφώσουμε ορθή άποψη.

 4. Αποκρύπτει ο Καλαντζής ότι, στην εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της κατασκευής του έργου χωρίς καμία προϋπόθεση, ζητώντας από τα Μέλη του ΔΣ να ψηφίσουν και να δώσουν εν λευκώ εξουσιοδότηση στην διαχειρίστρια εταιρεία για να προχωρήσει στις διαδικασίες και τελικά στην εκτέλεση του έργου χωρίς κανένα περαιτέρω έλεγχο από το κυρίαρχο όργανο του Δήμου, δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο Ζηρού.

5. Αποκρύπτει ο Καλαντζής ότι, παρά τις έντονες και στοιχειωθετημένες αντιδράσεις όλων ημών των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης αυτός επέμενε μέχρι τελευταία στιγμή να δώσουμε την εν λευκώ εξουσιοδότηση στην διαχειρίστρια εταιρεία.

6. Αποκρύπτει ο Καλαντζής ότι, σε κανένα σημείο της συνεδρίασης δεν έδειξε την παραμικρή ευαισθησία για τις ενδεχόμενες περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την εναπόθεση του υπολείμματος, ακόμη και όταν του επισήμανα κατηγορηματικά πως υπάρχει κίνδυνος για τον Λούρο ποταμό ο οποίος διέρχεται 150 μέτρα χαμηλότερα από το λατομείο.

7. Αποκρύπτει ο Καλαντζής ότι, τελικά αναγκάστηκε σε αναδίπλωση και αποδέχθηκε με βαριά καρδιά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία ήταν εντελώς διαφορετική από αυτή που ο ίδιος επιθυμούσε και που είχε επιχειρήσει με διάφορες μεθοδεύσεις να επιτύχει.

8. Αποκρύπτει ο Καλαντζής ότι, δεν ζήτησε ποτέ την απαιτούμενη συναίνεση από τους κατοίκους της περιοχής και ιδιαίτερα της Νέας Κερασούντας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι δεν υπολογίζει ούτε στο ελάχιστο την άποψη και τις ανησυχίες των Δημοτών.

Αυτή είναι η άλλη μισή, πικρή και άκρως επιβαρυντική για τον Καλαντζή αλήθεια,  την οποία σκοπίμως απέκρυψε από τους Δημότες του Δήμου Ζηρού, με περισσό θράσος βεβαίως μιας και υπάρχει οαδιάψευστος μάρτυρας που δεν είναι άλλος από το βίντεο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ζηρού το οποίο είναι αναρτημένο στο YouTube.

     Κ ώ ν σ τ α ς    Β α σ ί λ ε ι ο ς
------------------------------------------------------------     
          Αντιστράτηγος  Π.Σ. ε.α.
Χημικός Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
                  Δήμου    Ζηρού

Δεν υπάρχουν σχόλια: